Uutiset

Autot

ST-Autokeskus nopean palvelun erikoisliike

ST- Autokeskus on vuonna 2013 perustettu nykyaikainen autoliike, jonka takaa löytyvät pitkän linjan automiehet Janne Viitanen ja Heikki Mäkinen. Miehillä on takanaan yhteensä yli 50 vuoden kokemus hyötyajoneuvokaupasta, joten ei ihme, että moni tavara-autoa tarvitseva suuntaa matkansa nykyään suoraan Valkeakoskelle. ST-Autokeskuksen uudet juuri hyötyajoneuvo- sekä henkilöautokauppaan suunnitellut toimitilat valmistuvat puolitoista vuotta sitten ja palvelun kattavuutta entisestään lisäävät samoissa tiloissa sijaitsevat Ford-merkkihuolto sekä Bosch Car Service -monimerkkikorjaamo, pesu- ja fixaushalli, ajoneuvovuokrauspalvelut sekä vuokralaisena tiloissa toimiva katsastuskonttori.

ST-Autokeskus on kasvanut suunnitelmien mukaan ja tällä hetkellä yritys työllistää jo 18 alan ammattilaista. Vuosittainen ajoneuvojen myyntimäärä on noin 500 kappaletta ja hyötyajoneuvojen ja henkilöautojen suhde on noin puolet ja puolet. Kasvun takana on vankan osaamisen lisäksi Valkeakosken erinomainen sijainti Suomen liike-elämän keskellä sekä erittäin toimivat kontaktit Keski-Eurooppaan, mikä mahdollistaa nopeat toimitukset jopa hyvin yksilöllisistä ajoneuvoista.

Vahva hyötyajoneuvopuoli

ST-Autokeskus on alusta lähtien tunnettu ammattiautojen erikoisosaajana ja pakettiautojen lisäksi moni pikkubussia tarvitseva on hakenut autonsa ST-Autokeskuksesta. ”Meillä on hyvät suhteet maamme bussivalmistajien kanssa ja esimerkiksi Lectica-ajoneuvoja valmistavan Hakalan Verhoomon kanssa yhteistyö toimii joustavasti. Huoltokalusteissa yhteistyökumppanina toimii viialalainen Multi Car Oy ja kaikessa toiminnassa kuunnellaan asiakkaiden toivomuksia hyvin tarkoin”, kertoo Janne Viitanen.

”Ammattiautoilijoilla ajoneuvon soveltuvuus työtehtäviin on yleensä ykkösasia ja pyrimmekin löytämään työtehtäviin soveltuvan auton edulliseen hintaan. Pystymmekin toimittamaan vaikkapa nelivetopikkubusseja erittäin lyhyillä toimitusajoilla, mikä on monelle alan yrittäjälle todella tärkeää muuttuvissa työtilanteissa”, jatkaa Viitanen. ”Yhteistyökumppanimme Keski-Euroopassa ovat hyvin luotattavia ja heidän kauttaan meillä on käytettävissä lähes kolmen tuhannen hyötyajoneuvon valikoima vaativaankin tarpeeseen”, korostaa Viitanen.

Toimiva kokonaispalvelu

Kokeneina automyyjinä Viitanen ja Mäkinen tiesivät tarkoin millainen toimivan autoliikkeen tulee olla. ”Meillä on alusta lähtien ollut selvää, että autokaupan tulee olla luotettava ja tehokas yritys, joka palvelee mahdollisimman monipuolisesti. Nyt uusien tilojen kautta myös jälkimarkkinointimme on huipputasoa ja esimerkiksi huollon kahdeksan nosturipaikkaa, joista neljä hyötyajoneuvoille, takaavat ajoneuvojen nopeat läpikulkuajat”, Viitanen takaa.

Tulevaisuudessa Viitanen lupaa ST-Autokeskuksen panostavan tehokkuuteen sekä yksilöllisyyteen ja esimerkiksi erikoisauton hankkiminen tulee yhä nopeammaksi ja edullisemmaksi. ”Näillä näkymin emme ole hakemassa myynnin merkkiedustuksia, mutta suunnitelmissamme on pääkaupunkiseudulle laajentuminen jollain aikataululla. Kaiken toimintamme pohjana on aina ollut ja tulee pysymään myös jatkossa ensiluokkainen ja asiantunteva asiakaspalvelu”, päättää Viitanen. Miehen lupauksille on myös katetta, sillä ST-Autokeskus valittiin Pirkanmaan vuoden 2015 uusyrittäjiksi suuren ehdokasmäärän joukosta.

Lue seuraavaksi