Uutiset

Autot

Sähkökäyttöinen Alké XT – uusi pakettiauto Suomen markkinoille

Alké XT:llä on mahdollista säästää niin ympäristöä kuin rahaa. Sähköautojen suurimmat edut verrattuna polttomoottorikäyttöisiin autoihin ovat alhaiset käyttökustannukset, äänettömyys, päästöttömyys ja energian kotimainen saatavuus. Sähköautojen käyttökustannukset ovat noin 1,50 euroa / 100 km. Sähköautoilla on positiivisia terveysvaikutuksia erityisesti kaupunkialueilla, koska ne vähentävät pienhiukkaspäästöjä.

XT:n laatu, luotettavuus ja toiminnallinen muotoilu ovat vuosien kokemuksen ja testityön tulosta. XT:ssä käytetään vaihtovirtamoottoria (AC) joka on suorituskyvyltään parempi kuin tasavirtamoottorit (DC). Lisäksi vaihtovirtamoottorit ovat erittäin hiljaisia.

Kaikissa XT -sarjan ajoneuvoissa on vaihdettava akusto, joka mahdollistaa ajoneuvojen käytön työvuorosta toiseen ilman latauksen aiheuttamia taukoja. Akut ovat huoltovapapaita (”Pure Lead Batteries”) ja niiden suorituskyky säilyy erinomaisesti alhaisissa lämpötiloissa (-20 C 10 % tehon menetys). Akut on alun perin suunniteltu sotilaskäyttöön ja ne kestävät ankarimmissakin olosuhteissa.

Vahva veturi

Alké XT-sarjan hyötyajoneuvojen huippunopeus on 60 km/h ja toimintasäde on 100 km – 200 km riippuen minkälainen akkusarja autossa on. Nousukyvyltään XT on omaa luokkaansa. Nousukyky on nelivetomallilla jopa 64 %. Rakenteellinen vetokyky autolla on jopa 4000 kg ja tieliikenteessäkin saa vetää 1500 kg vaunua. Noin tonnin omapainoisella autolla kantavuus on myös noin tonni, tupla-akuilla 640 kg.

Ohjaamo on ergonomisesti suunniteltu ja täyttää kovimmatkin ammattikäytön vaatimukset. Ohjaamon mittaristona on 7″ monitoiminäyttö. Alké XT:n hinnat alkavat 35 093 eurosta.

StellaOne on Suomen ainoa sähköajoneuvojen myyntiin keskittynyt yritys. Yrityksen edustamat tuotteet ovat laadultaan ja teknologialtaan markkinoiden parhaimmistoa. Muita StellaOne -sähköajoneuvoja ovat esimerkiksi Tazzari Zero sähköauto ja GreenTrans sähköskootteri.

www.stellaone.fi

 Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi