Uutiset

Autot

Renault Trucksin Master Euro 6 -moottorilla.

Renault Trucksin Renault Master on nyt saatavana Euro 6 -moottorilla. Monipuolinen Master-mallisto, 2,8–4,5 tonnin painoluokissa ja 110–170 hevosvoiman moottoreilla, soveltuu erinomaisesti kaikkiin paketti- ja kevytkuorma-autolla suorittaviin kuljetustehtäviin.

Renault Trucks on julkaissut uuden Renault Master Euro 6 -version, jossa hyödynnetään määräystenmukaisuuden varmistamiseksi SCR (Selective Catalytic Reduction) -puhdistustekniikkaa. Tämä tekniikka on ollut käytössä ja jatkuvan kehitystyön kohteena Renault Trucksin raskaassa mallistossa jo vuodesta 2009 lähtien. SCR-järjestelmä ja AdBlue®-aineen ruiskuttaminen pakokaasujen joukkoon pienentävät päästöjä merkittävästi. Renault Masterin 22 litran AdBlue®-säiliön ansiosta toimintasäde voi olla jopa 12 000 kilometriä. Tankkausvirheiden välttämiseksi säiliö on sijoitettu eri puolelle ajoneuvoa kuin dieselpolttoainesäiliö.

– Euro 6 tekniikan myötä moottoreiden vääntö kasvaa jopa 20Nm (170hv/380Nm). Kesän 2016 aikana mallisto täydentyy myös automaattivaihteistolla, joka on saatavilla 170hv moottorin yhteyteen, Renault Trucks tuotepäällikkö Mikko Aules kertoo.

– Renault Trucks Mastereiden Twin Turbo moottorit ovat saaneet asiakkailta erinomaista palautetta niin kulutuksen, kuin suorituskyvynkin puolesta. Uudet entistä ympäristöystävällisemmät ja tehokkaammat moottorit parantavat entisestään jo erinomaista tuotetta, Aules jatkaa.

Uudella 2,8–4,5 tonnin ja 110–170 hevosvoiman Master-mallistolla on Euro 6 -hyväksyntä sekä kevyiden että raskaiden ajoneuvojen luokassa. Näin siihen voidaan asentaa myös raskaita päällirakenteita, kuten nostokori. Renault Trucks voi tarvittaessa toimittaa myös tehdasasennettuja päällirakenteita, kuten tasalavan, umpikorin tai kippilavan.

Ajomukavuutta ja polttoainesäästöjä

Ajomukavuuden parantamiseksi uusi Renault Master voidaan myös varustaa Media Nav 2.0 -järjestelmällä, jossa on 7-tuumainen kosketusnäyttö navigointia varten ja digitaalista radiota tukeva audiojärjestelmä, jakkiliitin, USB-/Bluetooth®-liitäntä sekä handsfree-puhelinsarja. Järjestelmän kartat voidaan päivittää kätevästi päivityssivustosta. Turvallisuuden parantamiseksi ajovaloasetus voidaan myös vaihtaa automaattisesti (kaukovaloista

lähivaloihin, kun ajoneuvo havaitaan alle 600 metrin päässä). Muita lisävarusteita ovat esimerkiksi kamera ja peruutustutka, joiden ansiosta ajoneuvoa voidaan kääntää ja peruuttaa turvallisesti.

Polttoaineenkulutuksen ja CO2-päästöjen pienentämiseksi sekä ajoneuvon suorituskyvyn parantamiseksi Renault Master sisältää Eco-Mode-järjestelmän, joka voi osaltaan hillitä kulutusta pienentämällä moottorin vääntöä. Järjestelmä toimii yhdessä Stop&Start-järjestelmän kanssa ja sammuttaa moottorin automaattisesti, kun ajoneuvo odottaa liikennevaloissa. Ajoneuvo on myös varustettu kaksoisturbotekniikalla, joka mahdollistaa matalapaine- ja korkeapaineturbon vuorottelevan tai samanaikaisen käyttämisen, mikä tuottaa suuremman vääntömomentin pienillä kierrosnopeuksilla (380 Nm, 1 500–3 000 rpm). Renault Masterissa on myös Driver Assist -järjestelmä, joka ilmoittaa kuljettajalle parhaan hetken vaihteen vaihtamiseen.

Palvelut ja ajoneuvot saman katon alta

Volvo Group Trucksiin kuuluvan Renault Trucksin toimintaperiaatteisiin kuuluu, että palvelut ja ajoneuvot kulkevat käsi kädessä. Renault Masterin valikoimassa on kattavia palveluita ajoneuvojen päivittäisiä toimintoja ja tarpeita varten. Aamusta iltaan ja lauantaisin auki olevat kuljetusalan ammattilaisille suunnatut korjaamot pienentävät ajoneuvon korjauksiin kuluvaa aikaa, ja auttavat kustannusten hallinnassa. Renault Trucksin palvelutarjontaan kuuluvat esim. Start & Drive –huoltosopimukset sekä optimoidut rahoitusratkaisut.

Renault Master kuuluu Renault Trucksin jakeluautomallistoon, joka on markkinoiden suurin. Mallistoon kuuluvat Masterin lisäksi Renault Trucks D Cab 2m, Renault Trucks D sekä Renault Trucks D Wide ja jätekuljetuksiin suunniteltu etumatala D Access jakeluauto.

Lue seuraavaksi