Uutiset

Autot

"Volkswagen pitää kiinni asemastaan"

Volkswagen on pitänyt kiinni markkinajohtajan asemastaan hyötyautosektorilla jo vuodesta 2011 saakka, vaikka kilpailu asiakkaista tällä kilpailulla sektorilla on varsin kiivasta. Volkswagen hyötyauto-osaston johtaja Martti Muonan mukaan menestyminen on peruja niin iskussa olevasta tuotevalikoimasta kuin huippuunsa viilatusta organisaatiostakin.

”Tuotteen ohella myös ketjun on oltava kunnossa”, summaa Muona menestyksen avaimia.

Muonan mukaan hyötyautoihin erikoistuneet, asiansa osaavat ammattilaiset sekä myynnin ja jälkimarkkinoinnin vahva yhteistyö ovat merkittäviä osa-alueita asiakastyytyväisyyden ja markkinaosuuden rakentamisessa.

”Tulevaisuus on kuitenkin haastava, sillä markkinataso tullee säilymään matalana. Joskus se kasvu alkaa, joskaan en usko nopeisiin muutoksiin”, maalaa vuodesta 1997 Volkswagenin parissa työskennellyt Muona, joka on luotsannut hyötyauto-osastoa viimeisen puolentoista vuoden ajan.

Muonan mukaan hyötyautoasiakkaat ovat valveutuneita asiakkaita, jotka haluavat nykyisellään aiempaa enemmän ja kattavampia palveluita auton oheen. Monesti heillä on myös varsin selvä kuva haluamistaan tuotteista ja palveluista, mikä omalta osaltaan haastaa myyjäkenttää.

”Organisaatiomme tehtävänä on löytää asiakkaille oikeita ratkaisuja niin tuotteen kuin siihen liittyvien oheispalveluiden, kuten rahoituksen ja huolenpitosopimusten suhteen”, jatkaa Muona, joka katsoo tulevaisuuteen varsin valoisin aattein.

”Tiukasta kilpailutilanteesta huolimatta haluamme pitää kiinni asemastamme myös jatkossa. Kuluvan vuoden aikana markkinoille tuleva uusi Caddy ja Transporter sekä ensi vuonna lanseerattava täysin uusi, Volkswagen-konsernin oma Crafter ovat erittäin vahvoja tuotteita luokissaan”, päättää Muona.

Volkswagen-hyötyautot julkaisi helmikuun alkupäivinä ensimmäiset tiedot uudesta Caddy-mallistosta. Uutiseen pääset tästä linkistä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi