Uutiset

Autot

Puhtaat ja raikkaat sisätilat parantavat matkustusmukavuutta

Talven jäljiltä auton sisätiloihin on usein kertynyt suuria määrää likaa, kuten pölyä ja hiekkaa. Myös ilmastointijärjestelmä on talven jäljiltä tunkkainen ja tunkkaisuus leviää näin koko autoon. Aloittamalla kevätkauden huolellisella sisäpesulla ja raikastuksella, on autossa huomattavasti mukavampi matkustaa.

Sisäpesuun kannattaa varautua tarkoituksenmukaisilla varusteilla. Tarvitaan laadukkaat puhdistusaineet verhoilulle, muovi- ja nahkapinnoille, ikkunoille sekä ilmastointijärjestelmälle. Lisäksi vaaditaan kunnolliset pesuvälineet, mikrokuitusieni, keinosäämiskä ja muutama mikrokuituliina. Oikeilla puhdistusaineilla ja välineillä pesu sujuu huomattavasti helpommin ja nopeammin.

Sisäpesu aloitetaan imuroimalla auto huolellisesti. Matot otetaan ulos autosta jotta myös mattojen alta saadaan kaikki hiekka ja pöly pois. Tarvittaessa matot pestään heti sisäpesun aluksi, jotta ne ehtivät kuivua sisäpesua tehdessä. Imuroinnin jälkeen auton sisäpinnat puhdistetaan järjestelmällisesti. Aloitetaan kojelaudan ja muiden muoviosien puhdistuksella. SONAX-sisäpesuainetta suihkutetaan kätevälle, pyöreälle mikrokuitusienelle ja pinnat pyyhitään puhtaaksi. Tarvittaessa ovien tai takaluukun muoviosissa voidaan käyttää apuna SONAX-ihmesientä, joka poistaa hankalasti irtoavat jäljet hetkessä. Ikkunoiden pesuun tulee varata oma ikkunoille tarkoitettu mikrokuituliina. SONAX-ikkunapesu suihkutetaan suoraan ikkunaan ja pinta pyyhitään puhtaaksi.

Muoviosien ja ikkunoiden jälkeen on verhoilun vuoro. Vaikeat tahrat poistetaan ensin kangasverhoilusta SONAX-tahranpoistoaineella. Tahranpoistoaineen jälkeen penkit pestään huolellisesti SONAX-verhoilun ja alcantaran puhdistusaineella. Vaahtoutuva puhdistusaine suihkutetaan tasaisesti käsiteltäville pinnoille ja annetaan vaikuttaa 3-5 minuuttia. Lopuksi pinta pyyhitään synteettisellä säämiskällä.  Mikäli autossa on nahkapenkit, pinnat käsitellään SONAX XTREME-nahanhoitovaahdolla. Nahanhoitovaahto suihkutetaan nahkapinnoille ja pinta pyyhitään puhtaaksi pehmeällä mikrokuituliinalla.

Puhdistuksen jälkeen muovipinnat viimeistellään vielä Muovinkirkasteella. Tämän jälkeen laitetaan matot paikoilleen ja suoritetaan auton raikastus. SONAX A/C-ilmastoinninpuhdistusaine on äärimmäisen tehokas ja helppokäyttöinen sisätilojen raikastaja. Ilmastoinninpuhdistusaine desinfioi ja poistaa epämiellyttävät hajut hetkessä. Purkki asetetaan käynnissä olevan auton sisälle, ilmastointiasetusten ollessa ohjeen mukaisesti säädettynä. Auton annetaan käydä 15 minuuttia jonka jälkeen auto tuuletetaan. Puhdas ja raikas ilmastointijärjestelmä raikastaa sisätilat ja tekee matkustamisesta huomattavasti mukavampaa. 

Lue seuraavaksi