Uutiset

Autot

Pikkubusseille edunvalvoja

Maaliskuun alussa perustetun Suomen Pikkubussiliitto ry:n tarkoituksena on toimia pikkubussiyrittäjien vuorovaikutusverkostona ja edunvalvontaorganisaationa. Tämän lisäksi liitto tulee ylläpitämään, tukemaan ja edistämään jäsentensä lain, alan ja liiketoiminnan tuntemusta sekä edistämään alan tervettä ja toimivaa kilpailua.

Tiistaina pidetyssä perustamiskokouksessa oli paikalla henkilöliikennealalla toimivia yrittäjiä, joiden toimialaan kuuluu pikkubussi-, tilataksi- ja invataksiliikennöinti.

”Alan toimijoilta on puuttunut yhteinen edunvalvonta, joka toimisi yhtenä vaikuttajana muiden etujärjestöjen, kuten Suomen Taksiliiton ja Linja-autoliiton rinnalla huomioiden juuri pikkubussialan erityispiirteet”, perustelee Suomen Pikkubussiliiton hallituksen puheenjohtaja Jari Kujala.

Suomen Pikkubussiliiton tavoitteena on tulla tunnetuksi alan edunvalvojaksi jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana ja siten päästä vaikuttamaan alaa koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon, kuten erilaisiin lakihankkeisiin. Perustamiskirjaan saatiin perustamiskokouksessa 16 allekirjoitusta ja tavoitteena saada ensimmäisenä vuonna 100 jäsentä mukaan toimintaan.

Lue seuraavaksi