Uutiset

Autot

Helsinki-Vantaalle Pohjoismaiden suurin taksien suurteholatauskenttä

Plugit Finland toteuttaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle 40 teholatauspaikan latausalueen. Finavian kanssa yhteistyössä toteutettu latauskenttä valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä ja se on tarkoitettu sähköisen taksiliikenteen käyttöön. Asema palvelee koko pääkaupunkiseudun taksiliikennettä tarjoten ainutlaatuisen mahdollisuuden taksiautoilijoille ja taksipalveluoperaattoreille. Alueelle toteutettava kokonaisuus on Plugit Finlandin investointi ja yhtiö vastaa myös kokonaisuuden jatkuvasta operoinnista. Kokonaisuus toteutetaan Plugitin Hube Pro -suurteholatauslaitteistolla, joka on suunniteltu erityisesti käyttövarmuutta ja tehoa vaativiin toteutuksiin. 

”Helsinki-Vantaan lentoasemalla vierailee satoja sähkötakseja vuorokaudessa ja määrä on kasvussa. Olemme iloisia siitä, että yhteistyössä Plugitin kanssa pystymme tarjoamaan lentoasemalla toimiville takseille oman latausalueen keskeisellä sijainnilla. Uskomme, että uusi latausasema otetaan hyvin vastaan”, kertoo Helsinki-Vantaan pysäköinti ja maaliikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Suomen suurin ja vilkkain taksilatauskenttä tarjoaa puitteet kasvuun

Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen rakennettavan latauskentän kokonaisteho on huomattava, noin 4 Megawattia. Latausjärjestelmä toteutetaan Plugit Hube Pro -suurteholatausjärjestelmällä ja sitä ohjaa Plugitin kehittämä Plugit Fleet Manager -ohjelmisto, kaikki Suomalaista työtä.

”Taksiliikenteen autokannan sähköistyminen yhdistettynä lentoaseman taksiliikenteen merkittäviin matkustajavolyymeihin edellyttää lähialueella sijaitsevaa tehokasta latausinfraa. Plugitin ratkaisu soveltuu sekä tehonsa, sijaintinsa että latauspaikkojensa määrän perusteella erinomaisesti lentoaseman ammattiliikenteen palvelemiseen” sanoo lentoaseman taksilogistiikasta vastaavan Taxi Point Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Martelius. 

Järjestelmän tehosuunnittelu mahdollistaa myöhemmin alueen laajentamisen jopa sadalle yhtä aikaa lataavalle taksiautolle. Suuren kokonaistehon ansiosta lataaja saa vähintään 90 kW lataustehon, vaikka kaikki 40 latauspistettä olisi käytössä yhtä aikaa.

”Voimme kentän koon ja kokonaistehon dynaamisen jakautumisen ansiosta taata, että tehoa riittää kaikille. Ajot voi huoletta suunnitella sen mukaan, että latauslaitteelle ei tarvitse jonottaa ja siellä ei tarvitse hitaan lataustehon takia turhaan odotella. Olemme myöhemmin tuomassa käyttöön varausjärjestelmän ja laajennamme latauskenttää tarpeen mukaan. Huomioimme lisäksi tulevaisuudessa sähköiset matkaliikennebussit”, Tuomas Mäkelä vakuuttaa.

Plugit Finland on johtava sähköisten ajoneuvojen latausratkaisutoimittaja toteuttaen liikenteen sähköistämisen kokonaisvaltaisena palveluna. Latausratkaisut palvelevat kotitalouksia, taloyhtiöitä, yrityksiä ja ammattiliikennettä. Yhtiö on ollut alalla yli 10 vuotta ja on ollut ensimmäisiä toimijoita rakentamassa Suomen sähköistä liikennettä. Plugit työllistää Suomessa jo yli 140 sähköisen liikenteen ammattilaista.

Lue seuraavaksi