Uutiset

Autot

Nyt uudistuu Mercedes-Benz Sprinter

Nimensä kokonaiselle ajoneuvoluokalle antanut Mercedes-Benz Sprinter uudistuu tuoden mukanaan muun muassa viisi uutta turvallisuusjärjestelmää, uudet moottorit ja uudistuneen ilmeen. Valmistajan mukaan Sprinter on ollut aina edelläkävijä kuljettajan avuksi kehitettyjen järjestelmien toteuttajana, eikä tälläkään kertaa tehdä poikkeusta.

Valikoimaan kuuluva sivutuulivakautus on vakiovarusteena, törmäyksenestoavustin ja katveavustin ovat lisävarusteita. Lisäksi uusia valinnaisia järjestelmiä ovat kaukovaloavustin ja kaista-avustin. Mercedes-Benzin tutkimusten mukaan näillä varusteilla on oleellinen merkitys auton turvallisuuden parantamisessa.

Uusi Sprinter on edelläkävijä myös ympäristöystävällisyydessä, sillä se täyttää tulevat Euro 6 – päästövaatimukset. Sprinter täyttää aikaisempaa tiukemman päästövaatimuksen BlueTec-moottoreiden ja SCR-järjestelmän avulla. Nyt ensi kertaa pakettiautoihin tuotava järjestelmä on osoittanut tehokkuutensa ja toimintavarmuutensa yli 100 000 Mercedes-Benzin hyötyajoneuvossa. Moottoreiden suorituskyvyn kerrotaan olevan entisellään – neli- ja kuusisylinteriset moottorit tuottavat tehoa 70 kW:sta (95 hv) 140 kW:iin (190 hv). Myös Sprinterin käsiteltävyyttä on kehitetty edelleen ja alustaa madaltamalla on pienennetty ilmanvastusta ja siten myös polttoaineenkulutusta. Uuden Sprinterin yhdistetty polttoaineenkulutus on alhaisimmillaan vain 6,3 litraa sadalla kilometrillä.

Ulkoasu on nyt entistä vetoavampi ja dynaamisempi. Uusilla muodoilla autolle on saatu uusi ilme, mutta samalla myös ilman virtausta on pystytty parantamaan. Myös sisälle ohjaamoon on tuotu pirteää ilmettä muun muassa uusilla pehmustusmateriaaleilla ja verhoilukankaalla. Paksumpi ohjauspyörä antaa lisää tukevuutta otteeseen. Uuden Sprinterin myynti alkaa kesäkuun alussa ja ensimmäiset asiakasautot luovutetaan syksyllä.

Lue seuraavaksi