Uutiset

Autot

Mercedes-Benzin uusi V-sarja esiteltiin Münchenissä

MB V-sarja

Uusi V-sarja on monikäyttöinen jopa kahdeksan hengen tila-auto

Nykyisen Mercedes-Benz Vianon seuraaja, uusi V-sarja, esiteltiin tammikuun 30. päivä Saksassa. Mercedesin henkilöautoperheen kookkaimmalle mallille ovat tyypillisiä poikkeuksellisen onnistunut ja monipuolinen tilankäyttö sekä hienostunut mukavuus- ja turvallisuustaso. Matkustamon muotoilussa ja laatutasossa esikuvana ovat Mercedes-Benzin uusimmat henkilöautomallit.

V-sarja sopii täydellisesti vaativaan ammattiliikenteeseen sekä ison perheen tila-autoksi, jota käytetään niin arkipäivän henkilökuljetuksissa kuin tilaa ja kuljetuskykyä edellyttävässä harraste- ja lomamatkailussakin. ”Uusi V-sarjamme on todellinen monitaituri, jolle ei löydy vastaavaa kilpailijaa tässä autoluokassa”, Mercedes-Benz Vansin toimitusjohtaja Volker Mornhinweg määrittää.

Sisämuotoilu: muunneltava, käytännöllinen ja ylellinen matkustamo

Uuden V-sarjan dynaamisesti muotoiltu kojelauta korostaa matkustamon kokoa, leveyttä ja korkeaa laatuvaikutelmaa. Kaksiosaisen kojelaudan pintamateriaalit ovat miellyttäviä koskea, mutta kestävät hyvin likaa ja kulutusta. Kojelaudan yläosaan saa valinnaisvarusteena myös nahkaverhoilun. Vakiovarusteena on 3-puolainen nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä 12 toimintopainikkeella sekä Direct Select –valitsimilla, jos autossa on automaattivaihteisto.

Istuinmateriaalit ovat äärimmäisen lujia ja kulutusta kestäviä. Etuistuimissa on neliportainen ja sähkösäätöinen ristiseläntuki. Valinnaisvarusteena etuistuimet saa kokonaan sähkösäätöisinä. Etuistuimiin saa myös S-sarjassa ensi kertaa esitellyn aktiivisen ilmastointijärjestelmän. Erillisiä takaistuimia voi liikutella eteen tai taakse yksitellen, taittaa ne pois tieltä tai jopa irrottaa kokonaan kuljetustarpeen mukaan.

V-sarjan matkustamossa on himmennettävä, led-valokuituoptiikkaan perustuva tunnelmavalaistus, jossa on kolme sävyä: valkoinen, lämpimän valkoinen ja jäänsininen. Kun ovet avataan, valot syttyvät toivottamaan matkustajat tervetulleiksi.

Tavaratilan käytännöllisyyttä lisää erikseen avattava takaikkuna. Se helpottaa kuormaamista ja kuorman purkamista ahtaissa paikoissa kuten pysäköintitaloissa sekä tehostaa tavaratilan käyttöä.

Tavaratilaan on saatavana myös erillinen tilanjakaja. Se painaa 18 kiloa, ja sen päälle voi lastata 50 kilon kuorman. Tilanjakajan alle jää 445 milliä korkea tavaratila.

Turvajärjestelmät: tila-auton turvallisuus kokonaan uudella tasolla

V-sarjassa hyödynnetään monia uusia turvajärjestelmiä, jotka on esitelty vasta hiljattain uudistuneissa S- ja E-sarjan malleissa. Niiden ansiosta V-sarja on luokkansa ylivoimaisesti turvallisin automalli. Vakiovarusteita ovat nukahtamisriskistä varoittava Attention Assist –vireystila-avustin sekä sivutuuliavustin, joka helpottaa ajoneuvon hallitsemista tuulisessa säässä jarruttamalla tarvittaessa etu- ja takapyöriä tuulen puolella.

Valinnaisvarusteena V-sarjaan saa esimerkiksi aktiivisen pysäköintiavustimen, jonka ansiosta 8-paikkaisen auton voi pysäköidä ahtaaseenkin tilaan yhtä helposti kuin normaalin henkilöauton. Katveavustin (valinnaisvaruste) varoittaa ”kuolleeseen kulmaan” jäävistä ohittajista auton molemmilla puolilla ja on käytössä yli 30 km/h nopeuksilla.

Collision Prevent Assist –törmäysvaroitin (valinnaisvaruste) varoittaa kuljettajaa edessä olevasta esteestä ääni- ja valomerkeillä ja varmistaa yhdessä Brake Assist –jarruavustimen kanssa mahdollisimman nopean ja tehokkaan jarrutuksen 7–200 km/h nopeusalueella. Tarjolla ovat myös mukautuva vakionopeussäädin Distronic Plus, aktiivinen kaista-avustin sekä liikennemerkki-avustin, jossa on mukana myös kielletyn ajosuunnan tunnistus.

V-sarjan Suomen hinnasto selviää maaliskuun aikana, jolloin myös mallin myynti lähtee käyntiin. Suomen maanteille ensimmäiset V-sarjalaiset saapuvat alkukesästä.

TP

Lue seuraavaksi