Uutiset

Autot

Mercedes-Benzin 16-paikkainen Limo Edition

Auto 2016 -messujen valtavirrasta poikkesi Helsinki Limo Oy:n 16-paikkainen huippuvarusteltu Mercedes-Benz Sprinter 519 linja-auto. Korityöstä on vastannut AutoCuby Puolan Gdanskissa ja maahantuoja on Rindell AutoCuby Suomi Oy Turusta.

”Pelkkään auton suunnitteluun ja räätälöintiin käytettiin kahdeksan päivää, joista neljä paikan päällä Puolassa. Lähtökohtaisesti auton kori haluttiin pitää alkuperäisenä, jonka ansiosta voimme hyödyntää Vehon kattavaa huoltoverkostoa ja huolenpitosopimusta vailla pelkoa mahdollisista varaosien puutteesta tai koritöiden muutoksista iän myötä. Samoin auton ajo-ominaisuudet säilyvät suunniteltuina, kun autoon ei tehdä valinnaista jatko-osaa lisäämään painon jakautumista takaosaan. Tämä auto on otettu myös tavallista järeämmällä alustalla, jotta se kantaa laajan varustelun ja kuorman kunnialla”, kertoo omistaja Lauri Kovanen Helsinki Limosta.

Sisäänkäynti on toteutettu tehtaan sähköisellä liukuovella, jolla on saatu erittäin väljä sisäänkäynti ja näyttävä sisusta pääsee elementtiinsä myös ulospäin. Astinlauta toimii automaattisesti oven mukana auton alta. Istuinjärjestys on toteutettu kolmella pöytäryhmällä ja edessä olevalla paripenkillä, jolloin yhden istuinrivin poisjättäminen lisää merkittävästi tavaratilaa ja matkustamon ryhmät ovat tiiviimmin yhteydessä toisiinsa. Tavaratilaan saadaan sopimaan mukavasti 16 hengen matkatavarat.

Sisustus on viimeisen päälle: valkoista ja beigeä nahkaa lattiasta kattoon ja Avantgarde-jalopuutasomistetta höystettynä väriä vaihtavalla 100 % led-valaistuksella. Lattia on parketti-jäljitelmää ja mittatilaustyönä on toteutettu koko käytävän mittainen panorama-lasikatto luomaan avaruutta ja valoa matkustamoon. Apple-Tv:n ja Google Chromecastin avulla asiakkaat voivat streamata mobiilisisältöä auton audio- ja tv-järjestelmään asiakkaan omasta laitteesta tai auton asiakaspäätteestä. Kirsikkana kakun päällä on iisalmelaisen Genelec-kaiutinvalmistajan aktiivikaiuttimet ja kolmielementtinen Pioneer aktiivi-subwoofer. Audiota ohjataan keskitetysti perusradion korvanneesta integroidusta Zenec cd/dvd/navi-soittimesta, joka on kytketty myös monitoimiohjauspyörään.

Jäähdytyksestä ja lämmityksestä huolehtii auton oman ilmastoinnin lisäksi erillinen automaatti-ilmastointi ja lämmitys – kylmästä lämpimäksi ja takaisin matkustamo hoituu todella nopeasti. Ulkoista lisää mustanpuhuvassa LimoBussissa on AMG-tyylinen korisarja led-valoin. Kuljettajan vireystilaa valvovat avustimet kaistavahdein.

Tilausajoja yritysten tarpeisiin

Helsinki Limo toimii tilausliikenteessä pääkaupunkiseudulta käsin partneriverkoston avulla läpi koko Suomen ja monissa isoissa kaupungeissa ulkomaille saakka. Operoitavaa kalustoa on toistakymmentä yksikköä aina sedaneista Travego-linja-autoon ja henkilöstöä reilu 70 vakituista ja osa-aikaista.

”Tuotamme monipuolisia tilausajoja enemmälti yritysten tarpeisiin. Lentokenttäkyydit ovat meille yksi merkittävä palvelumuoto, jossa olemme hinnallisesti merkittävän kilpailukykyinen asiakkaalle”, muistuttaa Kovanen. ”Automme ovat päältä hillityn tyylikkäitä, joten kalusto sopii yksityisyyttään vaalivien ihmisten kuten kansainvälisten starojen kuljetuksiin. Muun muassa ulkomailla hotelleilla on usein omat autot ja kuljettajat, mutta Suomessa toimitamme ne palveluna hotellin oman brändin alla kustannustehokkaammin.”

Lue seuraavaksi