Uutiset

Kuljetuskalusto

Vuokrakalustoa kaikkiin kuljetustarpeisiin

Veho CharterWay Rent

Vehon CharterWay Rent -palvelussa on tarjolla vuokrattavaksi noin sata erilaista autoa pakettiautoista raskaisiin maansiirtoautoihin. Auton voi vuokrata yhdeksi vuorokaudeksi, tai tarpeen niin vaatiessa vaikka kolmeksi vuodeksi. CharterWay Rent tarjoaa autoja vuokralle niin yrityksille kuin yksityisasiakkaillekin.

Kaikkiin kuljetustarpeisiin ei aina kannata hankkia omaa kuljetuskalustoa. Toisinaan tarve kalustolle ilmaantuu niin nopealla aikataululla, ettei ajoneuvoa yksinkertaisesti ehdi hankkia, tai tarve on niin lyhytaikainen, ettei oman auton hankinta ole tarkoituksenmukaista. Joissakin tapauksissa auton vuokraaminen on taloudellisessa mielessä omaksi ostamista parempi vaihtoehto.

Vantaalla, Vehkalan toimipisteessä on Vehon hyötyajoneuvojen vuokraustoiminnan päätoimipiste, ja siellä on vuokraustoiminnasta vastaavan Rent-tuotepäällikkö Erno Tuomilahden toimipaikka. Tuomilahti on vastannut CharterWay Rentin toiminnoista syksystä 2016 lähtien, joten hän on tuttu kasvo lukuisille vuokrausasiakkaille.

”Yhteen lauseeseen kiteytettynä, meidän tehtävänä CharterWay Rentissä on ratkaista sujuvasti asiakkaamme autotarpeeseen liittyvät haasteet”, sanoo Tuomilahti. ”Toisinaan se on yksinkertaista, joskus on haastetta enemmän. Päämääränä on kuitenkin palvella asiakasta hyvin alusta loppuun.”

Pakettiautoista raskaisiin kuorma-autoihin

Tuomilahti kertoo, että Vehon CharterWay Rent -kalustossa on tällä hetkellä hieman yli sata yksikköä alkaen Mercedes-Benz Vito- ja Sprinter-pakettiautoista Atego-jakoautojen kautta erilaisiin raskaisiin Arocs- ja Actros-autoihin.

”Meillä on puoliperävaunun vetoautoja, sora-autoja, rahtiautoja FRC-korilla ja jopa neliakselinen koukkuauto. Mainita kannattaa myös FNA-korilla varustetut pakettiautot, joita on hyvin saatavilla”, Erno Tuomilahti luettelee.

Erno Tuomilahti on Vehon CharterWay Rent -tuotepäällikkö.

Hänen mukaansa tämänhetkinen kaluston määrä vastaa hyvin kysyntään, varsinkin, kun rakentamisen hidastuminen on näkynyt myös vuokra-autojen kysynnässä. Uusiakin autoja on tulossa, jotta kalusto pysyy tuoreena.

Vehon CharterWay Rent vuokraa autoja sekä yrityksille että yksityisasiakkaille. Vuokra-aika voi olla yhdestä vuorokaudesta aina 36 kuukauteen saakka. Asiakkaan tarpeet tietenkin vaikuttavat vuokra-ajan pituuteen. Tuomilahti kertoo, että yritysasiakkaissa lyhytaikainen vuokraus on tyypillisesti viikon tai kahden mittainen, ja auto otetaan sijaisautoksi, jos oma auto on korjaamolla. Pitkäaikaisvuokrauksen kesto on tavallisesti 12–18 kuukautta.

Hyvä vaihtoehto aloittavalle yrittäjälle

Tuomilahden mukaan aloittavalle yrittäjälle auton vuokraaminen on varteenotettava vaihtoehto. Alkuun pääsemiseksi pääoman tarve on merkittävästi pienempi siihen verrattuna, että auton hankkii omaksi. Vuokrattu auto on uusi ja siinä on huolenpitosopimus, joten yrittäjä saa työrauhan ja voi keskittyä omaan liiketoimintaansa, eikä auton korjaamiseen.

”Esimerkiksi kahden tai kolmen vuoden vuokra-aikana aloittava yrittäjä ehtii saamaan liiketoiminnan käyntiin, ja auton ostamiseen omaksi on jo paremmat edellytykset. Hyvä vaihtoehto on ostaa vuokralla ollut auto, joka on tuttu, asianmukaisesti huollettu ja sen historia on tiedossa.”

CharterWay Rentin päätoimipaikka on Vantaalla Vehkalassa eli ”Veholassa”, ja sinne on keskitetty enin osa vuokrakalustosta. Jonkin verran autoja on myös Vehon Oulun toimipisteessä, josta Pohjois-Suomen asiakkaat saavat joustavasti palvelua.

”Asiakkaan tarvitsema auto voidaan tarvittaessa toimittaa lähinnä olevaan toimipisteeseen. Meidän tehtävämme on auttaa asiakkaitamme löytämään paras mahdollinen ratkaisu auton tarpeeseen. Minulle tulee hyvä mieli, kun saan auttaa asiakasta, ja asiat saadaan järjestymään”, Erno Tuomilahti sanoo päätteeksi.Lue seuraavaksi