Uutiset

Autot

Lectican 500. ohjaamolaajennus

Auton myynyt Hannu Peltonen kertoo Levorannan Autoliikkeen ja Hakalan Verhoomon tehneen yhteistyötä pitkään, ”Lecticalta tilaamme jatko-ohjaamo- ja bussiversioiden muutostyöt sekä jonkin verran vanerointeja.”

”Paitsi, että Hakalan Verhoomo on suhteellisen lähellä, heillä palvelu pelaa, hinta on oikea ja laatu on erinomaista. Lecticoista ei tule moitteita jälkeenpäin. He ovat myös joustavia ja tekevät tiukan paikan tullessa työn kuntoon vaikka viikonloppuna”, kiittelee Peltonen.

Hakalan Verhoomolla tehdään jatkuvasti Lectica-tuotemerkillä niin kevytkuorma-automuutoksia kuin bussejakin. ”Uutena meillä on nyt Ford Connectista tehty matalalattiaversio, joka on rekisteröitävissä esteettömäksi taksiksi”, kertoo Hakalan Verhoomosta Antti Hakala. ”Juhlistimme tätä viidettäsadatta yksilöä luovuttamalla auton lisäksi Sastamalan LVI:lle 500 euron matkalahjakortin.”

Matkalle lähdetään

”Vielä ei ole päätetty miten lahjakortti käytetään, mutta varmasti syyssateiden aikaan johonkin lähdemme”, lupaa uusi Lectican omistaja Mika-Petteri Rainio. Hänen yrityksensä Sastamalan LVI tekee pääasiassa putki- ja ilmastointiasennuksia pienkohteissa niin uudisrakennuksissa kuin saneerauskohteissa.

Lectica, jossa paikat 1+6 henkilölle, tuli valituksi pakettiauton uusimisen yhteydessä. ” Ensin piti hankkia tavallinen pakettiauto, mutta siinä on ongelmana, että usein kyytiin tulevia olisi enemmän kuin sopii. Perheessämme on kuusi henkilöä ja erinäistä kyytitarvetta usein. Tänne sopivat harrastusvälineetkin väljästi. Vaimon vanhemmat asuvat Itä-Suomessa ja niille matkoille mennään mieluusti tällaisella isolla autolla. Istuma-asentokin jo pelkästään on tässä paljon mukavampi kuin henkilöautossa”, mainitsee Rainio.

Ajettavuudeltaan Rainio pitää uutta Transitia huomattavasti kehittyneempänä kuin talon vanhempaa Transitia. ”Puhtia kyllä piisaisi mennä kovempaakin vauhtia, mutta rajoitin pitää nopeuden kurissa”, harmittelee Rainio, mutta näkee asiassa turvallisuusnäkökohdatkin.

Matkustustilan kasvaminen pienesi tavaratilaa. Tehokkaan tilankäytön aikaansaamiseksi Rainio hankki Multi Car Van -ajoneuvokalusteet. ”Aikaisemmassa autossa oli omatekoiset hyllyt, mutta ne eivät olleet oikein toimivat. Näihin Multi Carin asentamiin kalusteisiin olen tyytyväinen: ovat tukevat ja tavarat mahtuvat hyvin mukaan. Pitkää tavaraa varten väliseinässä on luukku, jota muotoiltiin perusratkaisusta kalusteiden kanssa sopivaan muotoon.”

Hakalan Verhoomon työstä Rainio ei löydä moitittavaa. ”Sellainen tuli, kuin oli tilattu. Olen tyytyväinen niin sisätilojen kuin ulkonäönkin lopputulokseen. Ulkonäköä on tehty muun muassa valoraudoin ja lisävaloin sekä teippauksin, jotka teki Tmi Matti Rainio Kangasalta. Kokonaisuudessaan laadukas tuote.”

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi