Uutiset

Autot

Kuusi miljoonaa Ford Transitia

Juhla-auton – valkoisen, keskipitkän akselivälin FT-280 Kombin – onnellinen omistaja on saksalaisen yritysasiakas. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa syy juhlia jo ikonin asemaan noussutta Ford Transitia, sillä nyt on aika juhlistaa myös Transitin tulevaa 45-vuotista taipaletta myös muilla Transitia valmistavilla tehtailla Southamptonissa Isossa-Britanniassa, Nanchangissa Kiinasa ja Hai Duongissa Vietnamissa.

”45-vuotias Transit on kuudella miljoonalla autollaan pisimpään mallistossa ollut Euroopan Fordin malli. Lisäksi se on ollut Euroopan tuottoisan liiketoimintamme tukipilari ja kautta aikain yksi suosituimmista hyötyajoneuvoista koko autoteollisuuden historiassa”, kertoo John Fleming (Ford of Europe Chairman and CEO).

”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Transitin nimestä on tullut pakettiauton synonyymi monilla markkinoilla eri puolilla maailmaa ja toivomme sen jatkuvan myös tulevaisuudessa”, Fleming lisää.

Aina vuonna 1965 tapahtuneesta lanseerauksesta lähtien Transit on saanut nauttia kestävän, käytännöllisen ja monipuolisen pakettiauton maineesta ammattiautoilijoiden piirissä. Ford on tuonut hyötyajoneuvoonsa jatkuvasti uusia teknologioita, jotka ovat parantaneet sen kestävyyttä ja turvallisuutta, henkilöautomaista mukavuutta, ajo-ominaisuuksia ja alhaisia omistuskustannuksia.

Uusimman sukupolven Transit on ainoa keskisuurten hyötyajoneuvojen mallisto maailmassa, joka tarjoaa asiakkaille niin etu-, taka- kuin nelivetoisen voimansiirron samalla alustalla.
”Tämä on vain yksi esimerkki siitä, että Transitin kehityksessä on aina keskitytty asiakkaan toiveisiin”, kertoo Steve Adams (Ford of Europe Vehicle Line Director for Commercial Vehicles). ”Tavoitteenamme on, että yritysasiakkaillamme on aina saatavilla laaja mallisto hyötyajoneuvoja, jotka on räätälöitävissä vastaamaan kunkin asiakkaan tarpeisiin.”

Transit oli ensimmäinen Fordin auto, joka kehitettiin koko Euroopan markkinoille, vaikkei Euroopan Unionista ja Euroopan Fordista ollut tuolloin vielä tietoakaan. Se oli myös ensimmäinen auto, jonka kehityksessä ja markkinoinnissa hyödynnettiin niin brittiläistä kuin saksalaista ammattitaitoa. Tämä edelläkävijyys jatkuu edelleen.

Ford Transitin menestystarina on maailmanlaajuinen, sillä niitä myydään yli 85 maassa viidessä maanosassa. Britanniassa, jossa Transiteja myydään eniten koko maailmassa, se on on ollut oman segmenttinsä kärkipaikalla aina lanseerauksesta lähtien eli siis vuodesta 1965 asti.

Viime aikojen heikosta taloudellisesta tilanteesta huolimatta Transit oli Euroopan 19 maan päämarkkina-alueella suosituin hyötyajoneuvo yhden ja kahden tonnin segmentissä vuonna 2009. Sen viime vuoden markkinaosuus oli paras kuuteen vuoteen, 12,8 prosenttia, mikä on 0,2 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuonna 2008.

Elokuussa 2010 Transit saavuuttaa jälleen yhden merkkipaalun sen täyttäessä 45 vuotta.

”Ford Transitilla on takana huikea menneisyys ja edessä loistava tulevaisuus. Transit pysyy uskollisena menneisyydelleen ja ansaitsemalleen hyvälle maineelle myös tästä eteenpäin”, Fleming sanoo.

 

Lue seuraavaksi