Uutiset

Autot

Iveco Daily 35S17 – B-kortilla paketit perille

Kuorma-autokortillisten kuljettajien määrän vähentyessä vaatimusten kasvaessa vuosi vuodelta, ovat eri automerkkien maahantuojat ryhtyneet markkinoimaan enenevässä määrin pakettiautoiksi rekisteröityjä erilliskorilla ja takalaitanostimella varustettuja autoja. Yksi tällainen varteenotettava vaihtoehto on koeajamamme Iveco Daily 35S17 NEK:n kevytkorilla ja Dhollandian-takalaitanostimella varustettuna.

Dailyn 17,2 kuution kuormatilassa kulkevat isot, mutta kevyet tavaratkin helposti, kuten tämä viiden kuution lasikuitusäiliö. Sidontakisko kiertää seinillä ja lattiassa on kuusi sidontapistettä. Kuormatilaan nouseminen ja sieltä laskeutuminen käy vaivattomasti hyvien astimien ja kahvojen ansiosta.

Ykköspyörillä oleva Daily on melko tukeva ajettava, ainoastaan kova sivutuuli otti hieman umpikaapin kylkeen. Reilunkokoinen sivuovi helpottaa ja nopeuttaa lastaamista sekä purkamista. Takalaitanostimen erillinen akku koteloinen näkyy auton alla oikealla.

Ivecon kolmilitrainen, nelisylinterinen, välijäähdytyksellä ja muuttuvageometrisellä turboahtimella oleva 170-hevosvoimainen common rail -dieselmoottori liikuttaa autoa riittävän ripeästi. Moottori on päästönormiltaan EGR-teknologialla toteutettu Euro 5. Ilmansuodatin on sijoitettu nyt keskelle, moottorin päälle, minkä ansiosta imuäänet ovat aikaisempaa pienemmät.

Dailyn ohjaamo on tilava sekä ergonominen ja näkyväisyys kaikkiin suuntiin on erinomainen. Säilytystilaakin on reilusti, kojelaudassa, tuulilasin yläpuolella, ovissa sekä istuimen alla.

Uusi kuuden litran säilytyslokero löytyy apukuljettajan istuimen alta.

Dailyyn saa lisävarusteena myös uusimman sukupolven TomTom© “Go Live 1000” -navigointijärjestelmän, jossa on korkealaatuinen, langattomasti asennettu 4.3″ LCD-laajakulmanäyttö kojelautaan integroidussa jalassa.

Lue seuraavaksi