Uutiset

Autot

Ford menestyy uudistuneella mallistollaan

Fordin myynnin volyymi kasvoi lokakuussa Euroopassa 12,8 prosenttia, mikä oli lähes tuplasti enemmän kuin alalla keskimäärin. Lokakuun markkinaosuus oli 8,8 prosenttia, ja tämä oli jo kymmenes perättäinen kuukausi, kun Ford on pystynyt kasvattamaan markkinaosuuttaan vuoden takaiseen verrattuna. Fordin alkuvuoden kokonaismarkkinaosuus oli korkein sitten vuoden 1999, ollen 9,1 prosenttia.

Fordin markkinaosuus Suomessa lokakuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli 9,1 prosenttia eli 682 autoa. Pakettiautoissa Fordin tammi-lokakuun markkinaosuus oli 18,1 prosenttia, mikä tarkoittaa 1 347 myytyä pakettiautoa.

Connect

Transit Connect ja Tourneo Connect ovat kokeneet merkittävän muodonmuutoksen tänä vuonna. Uudistuneella Ford Transit/Tourneo Connect -mallistolla on uusi raikas ilme ja muotoilu vastaa Fordin ”kineettistä muotokieltä”, jota jo edustavat yrityksen viimeisimmät henkilöautomallistot.

Uuden malliston varustetasoa on nostettu. Parannettuja turvaominaisuuksia ovat ESP-ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto ja mäkilähtöassistentti.

Tansit Connect on ottanut sijansa Euroopassa ja tulee täydentämään myös Yhdysvaltain Ford-mallistoa. Ford ja yhdysvaltalainen Azure Dynamics -yhtiö ovat kehittämässä sähköenergialla varastoituja akkuja hyödyntävää versiota Transit Connectista Pohjois-Amerikan hyötyajoneuvomarkkinoille.

Fiesta van

Ford laajensi ECOnetic-valikoimaansa henkilöautoista hyötyajoneuvoihin. Fordin taloudellisin, vuosi sitten lanseerattuun Fiestaan perustuva pieni ja käytännöllinen pakettiauto Fiesta ECOnetic van -malli kuluttaa vain 3,7 litraa polttoainetta 100 kilometrillä (yhdistetyssä ajossa), joka tarkoittaa hiilidioksidipäästötasoa 98 g/km. Fiesta ECOnetic van on niin CO2 -päästöiltään kuin polttoainetaloudeltaan huippuluokkaa sekä omassa segmentissään että Fordin Euroopan tuotevalikoimassa.

Transit

Myös Transitista on saatavana vähähiilidioksidipäästöinen ECOnetic-malli. Transit ECOnetic perustuu etuvetoiseen Transit FT280 Vaniin, jossa on lyhyt akseliväli ja 2,2-litrainen 115-hevosvoimainen Duratorq TDCi -moottori. Keskikulutus on vain 7,2 l/100 km hiilidioksidipäästöjen ollessa keskimäärin 189 g/km eli luokkansa paras. Transit ECOnetic on ensimmäinen Fordin hyötyajoneuvo, joka täyttää Euro V päästötason vaatimukset. Päästötasoon pääsemistä auttoi myös valinnaisena saatava cDPF-hiukkassuodatin.

Transitin neliveto on myös uudistunut. Toisen sukupolven AWD-järjestelmän lisääntynyt sähköinen valvonta edistää toimivuutta ja järjestelmän reagointinopeutta. Kaikki aiemmat edut siirryttäessä kaksipyörävedosta nelipyörävetoon eri pinnoilla ovat tallella. Nelivetoon siirrytään automaattisesti, kun takapyörissä havaitaan luistoa.

AWD-malli perustuu 2.4 TDCi 140hv takavetoon ja sitä on saatavana umpiautoihin, alustoihin, jatko-ohjaamoalustoihin, kombi-busseihin ja linja-autoihin. Nelivetovarustus ei vaikuta maavaraan ja se nostaa omamassaa noin 80 kg.

Ranger

Syksyllä Ford-liikkeisiin saapunut uudistunut Ranger on saanut uutta ulkonäköä että tekniikassa. Entistä voimakkaampi ja näyttävämpi ulkonäkö tulee etupuskurin, maskin, valojen ja konepellin uusista muodoista. Myös sisätilat ovat saaneet uuden värimaailman mittarivalaistuksesta lähtien.

Tekniikka on pitkälti ennallaan. Moottorina on 2.5TDCi Diesel suoritusarvoilla 143 hv / 330 Nm. Neliveto on kytkettävä ja varustettu alennusvaihteistolla. Teknisenä parannuksena uudessa Ranger-mallissa on uudet, optimoidut vaihteiden välityssuhteet. Ykkösvaihdetta on pienennetty lähes kymmenen prosenttia ja kakkosvaihdetta noin seitsemän prosenttia verrattuna edelliseen malliin. Tämä helpottaa pysähdyksestä liikkeelle lähtemistä ja hidasta liikkumista auton ollessa lastattuna.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi