Uutiset

Autot

Carsport Design sai Volkswagen AG:n UBB-laatusertifikaatin

Vuosien panostus laatuun palkittiin autovalmistaja Volkswagen Ag:n laatusertifikaatilla. Yrityksen omistajakaarti Ari Jonasson (vas.), Juha Jonasson ja Harri Heikkonen (oik.) osaavat arvostaa kunnianosoitusta.

Ylöjärveläisen perheyhtiö Jonasson Oy:n eli Carsportin sisustus, istuimet, kattokorotus, sähköjärjestelmät ja muu varustelu saivat ensimmäisenä suomalaisena koritehtaana 8.2.2017 Volkswagenin LONO-hyväksynnän ja UBB-laatu-sertifikaatin koskien tilatakseja ja henkilökuljetusajoneuvoja. Kyse on Volkswagenin tehtaan tuotekehitysosaston laaduntarkastusohjelmasta toisen vaiheen valmistajalle.

UBB:n tarkoitus on varmistua siitä, että merkittävästi alkuperäisestä muutetut ajoneuvot ovat laadultaan, valmistusteknologialtaan ja liikenneturvallisuudeltaan Volkswagenin edellyttämällä tasolla eivätkä ajoneuvoon tehdyt muutokset heikennä ajoneuvon alkuperäisiä ominaisuuksia. UBB on kansainvälisesti erittäin arvostettu sertifikaatti ja se avaa Carsport Designille uusia vientimahdollisuuksia.

Toimitusjohtaja Ari Jonasson toteaa silminnähden tyytyväisenä, että tämä saksalaiselta autovalmistajalta saatu kunnianosoitus laadusta ja turvallisuudesta on valtavan iso kiitos koko henkilökunnalle pitkäjänteisestä laatuun panostamisesta. ”Laadun parantaminen ja myös ylläpitäminen on jatkuva prosessi. Arjen keskellä on usein mielessä ne asiat, joissa tietää vielä olevan kehittämistä, eikä näe itsekään miten pitkälle laatuasioissa on jo päästy. Tehtaan hyväksyntä on ollut yli kymmenvuotinen haave, joten täytyy yrittää nyt nauttia hetki kunnianosoituksesta. Erityiskiitokset haluan antaa meidän kannustuksestamme tähän tavoitteeseen pääsyssä nykyään Man-johtajana olevalle Ronkaisen Ollille sekä VV-Auton hyötyautojen tuotepäällikkö Aki Hyvöselle, joiden myötävaikutuksella päästiin nyt maaliin”, kertoo Jonasson.

VV-Auto vahvasti mukana

VV-Auton tuotepäällikkö Aki Hyvönen on myös hyvin ylpeä suomalaisyrityksen saavutuksesta. ”LONO-hyväksyntä sekä UBB-sertifikaatti ovat korkea kunnianosoitus vuosien mittaisesta laadukkaasta ja ammattitaitoisesta työstä”, korostaa Hyvönen. ”Aloite sertifikaatista tuli tehtaalta, joka oli kiinnittänyt huomiota Carsportin laatuun sekä kasvaneisiin tuotantomääriin. Itse prosessi kesti miltei kaksi vuotta ja vaati Carsportilta runsaasti työtä ja tarkkuutta. Carsportin ajoneuvo käytiin läpi saksalaisella perusteellisuudella niin Ylöjärvellä kuin Saksassa ennen hyväksynnän saavuttamista”, kertoo Hyvönen.

Nyt saavutettu arvostus avaa myös Hyvösen mukaan Carsportille runsaasti uusia ovia. ”Carsportin-autot kuuluvat nyt Volkswagenin virallisten yhteistyökumppanin toisen vaiheen tuotteisiin ja tehdas voi suositella niitä asiakkailleen kautta maailman. Tämä saavutus on jo nyt upea ja näen luonnollisena jatkumona, että seuraava askel Volkswagenin Premium Partneriksi odottaa jo kulman takana”, päättää Hyvönen.

Tasaisen kasvun tiellä

Carsport Design odottaa lievää kasvua vuodelle 2017 kaikissa päätuotteissaan eli tilatakseissa, linja-autoissa sekä retkeilyautoissa. Tuotantoa ja toimintaa kehitetään aktiivisesti laadun ja asiakaspalvelun nimissä. Yhtiö odottaa toimittavansa tänä vuonna yhteensä noin 380 Volkswagen-, Mercedes-Benz- sekä Ford-henkilökuljetusajoneuvoa ja lisäksi useita satoja yksilöllisesti varusteltuja Volkswagen-pakettiautoja. Carsport esittelee viimeisimmät sisustus- ja varustelu-uutuutensa Henkilökuljetusnäyttelyssä 29.–30.3. Tampereen messukeskuksessa.

Lue seuraavaksi