Uutiset

Autot

Annukka ja Antero tien päällä – Volkswagen-hyötyautot järjesti vertaansa vailla olevan kesätyöpaikan

Annukaksi ja Anteroksi pyrkivät lähettivät lähes 1400 työhakemusta ja yritysten puolelta otettiin liki 300 kontaktia hyvin erityyppisistä yhtiöistä. Annukaksi valittiin 21-vuotias helsinkiläinen Veera Pennanen, joka pääsi Volkswagen Caddyn kuljettajaksi kyyditsemään Chjokon suklaaherkkuja pääkaupunkiseudulle. Anteroksi valikoitui 22-vuotias porilainen jalkapalloa harrastava liiketalouden opiskelija Jere Nokkonen.

Heinäkuun alkupuolella kävimme tutustumassa Jeren työpäivään porilaisessa Konekeskus Mikolassa. Jeren kesätyöpaikkana oli vuodesta 1988 toiminut puutarha-, metsätyö- sekä kodinkoneita myyvä ja huoltava erikoisliike. Toimipisteitä Mikolalla on Eurajoella, Uudessakaupungissa sekä Porissa ja liikkeet edustavat alan huippumerkkejä. Tänä vuonna Jere Nokkonen saapui Apupoika Antero -kampanjan kautta kuljettamaan uusia sekä huollettavia puutarha­koneita. Volkswagen-hyötyautot luovutti Jeren käyttöön kesän ajaksi uuden Volkswagen Transporter 2,0 TDI -pakettiauton.

Huumoria ja haalarihommia

Jere Nokkonen huomasi Apupoika-kampanjan Facebookissa ja laittoi hakemuksen lähinnä huvin vuoksi ilman suuria odotuksia. Yllätys olikin suuri, kun paikalliselta Volkswagen-liikkeeltä saapui kutsu haastatteluun. ”Ilmeisesti haastattelu meni hyvin, kun jo parin päivän kuluttua ilmoitettiin Transporterin odottavan kuljettajaansa”, naurahtaa Jere.

Jere aloitti työnsä kesäkuun alussa ja urakka loppui elokuun puolivälissä. Kilometrejä aikavälillä kertyi reilusti yli 10 000 ja tutuiksi tulivat lähinnä Porin, Eurajoen ja Uudenkaupungin maisemat. Volkswagen on niellyt kilometrejä ongelmitta ja Jere onkin hyvin tyytyväinen liikkuvaan toimistoonsa. ”Transporter on ketterä kaupunkiin ja vakaa isoilla teillä”, kiittelee Jere. Samoin riittävä kiinnityspisteiden määrä ja niiden oikea sijainti ovat osoittautuneet Jeren kuljetustöissä ensiarvoisen tärkeiksi. Kaksilitrainen moottori kuljettaa painavaakin kuormaa vaivatta. Ajokissaan Jere jäi kaipaamaan ainoastaan vakionopeudensäädintä.

Jeren työnkuvassa tutuksi ovat tulleet monenlaiset ruohonleikkurit ja metsätöissä käytettävät pienkoneet. Koneita on lastattu vaihtelevissa maastoissa ja olosuhteissa. Raskaistakin työpäivistä on selvitty ja suurena apuna on ollut Mikolan porukan reipas työhenki ja sopivan railakas huumori. Jere on tehnyt päivässä keskimäärin seitsemän tai kahdeksan keikkaa ja työn vaihtelevuus yhdessä monenlaisten asiakkaiden tapaamisen kera on pitänyt työn mielenkiintoisena. Volkswagenin tar­joama kesätyöpaikka on ollut loistava kokemus ja Jeren mukaan tästä on mukava siirtyä takaisin opintojen pariin.

Myönteiset kampanjakokemukset

Konekeskus Mikolan Leo Mikola kuuli Apupoika Antero -kampanjasta radiosta ja vaimon kanssa keskusteltuaan päättivät kokeilla mahdollisuuksia. Pian Volkswagenilta otettiin yhteyttä ja haastattelun jälkeen Jere saapui Mikolan Porin myymälään. Kesä on kampanjan puolesta ollut Mikolalle iloinen yllätys, sillä Jere ja Transporter on ollut toimiva ja ahkera yhdistelmä.

Kuljetuspalvelu on saanut kiitettävää palautetta ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, kun ei itse ole tarvinnut lähteä viemään ruohonleikkuria huoltoon. ”Työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja niihin on tartuttu innolla. Kertaakaan ei ole tarvinnut keksiä reippaalle miehelle tekemistä väkisin”, kiittelee Mikola.

Lue seuraavaksi