Uutiset

Kuljetuskalusto

Valoa kansalle, joka pimeydessä kaivaa ja kuljettaa

Valostore on hyvä esimerkki yrityksestä, jonka toiminnan alkuun liittyi oma tarve. Perustaja Henry Aulakoski toimi aikaisemmin poliisina ja hän kaipaili virkatehtäviinsä kunnollisia käsivalaisimia. Kotimaasta ei löytynyt riittävän tehokkaita vaihtoehtoja, joten niitä alettiin metsästämään ulkomailta. Keski-Euroopasta löytyi sitten kunnon valotykkejä, joita Aulakoski tilasi paljon myös kollegoillensa. Joissain vaiheessa poliisintyöt jäivät ja Aulakoski ryhtyi päätoimiseksi valotoimittajaksi.

Otsa+lamppu=otsalamppu

Oululainen Valostore perustettiin vuonna 2009 ensin nimellä Taskulamput.fi, mutta jo pian toiminnan kansainvälistyminen mielessä nimi muutettiin paremmin ulkomaalaistenkin suuhun sopivaksi Valostoreksi. Toimintaa on tänä päivänä jo myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Viimeisin panostus vientiin on äskettäin avattu, koko Euroopan kattava verkkokauppa osoitteessa Valostore.com.

Pohjoismaita palveleva Valostore.fi-verkkokauppa on ollut avoinna jo pidempään. Henkilökuntaa yritys työllistää kaikki maat yhteenlaskettuna lähemmäs 70 henkeä, joista Suomessa työskentelee kolmisenkymmentä. Verkkokaupassa on nimikkeitä tällä hetkellä noin 7 000 ja määrä kasvaa koko ajan.

Toiminnan alussa kannettavat valolähteet, kuten tasku- ja otsalamput olivat pääosin toimitettavia nimikkeitä. Vuonna 2016 tarjonta täydentyi ajoneuvoissa ja työkoneissa käytettäviin lisä- ja työvaloihin. Viimeisin uusi aluevaltaus on vuonna 2021 alkanut kodin ja työmaiden valaistustarvikkeiden myynti.

Valostoren Oulun liike palvelee asiakkaita arkena ja myös lauantaina. Myymälän yhteydessä on myös valolaboratorio, jossa pääsee simuloimaan erilaisia valaisimia. Näin pystytään helpottamaan oikean valaisimen valintaa.

Lisä- ja työvalot etunenässä

Alun kannettavien valolähteiden suosio jatkaa kasvuaan, mutta niiden rinnalle ja jo ohikin ovat kirineet ajoneuvojen sekä työkoneiden lisä- ja työvalot.

Niko Peltoniemi kädessään kuluvan syksyn uutuustuote, Purelux Bull 9 -lisävalo. Se on R65-hyväksytty, mikä koskee EU-alueella käytettävien ajoneuvojen varoitus- ja hälytysvalaisimia. Valotehoa on tarjolla 240 wattia ja referenssiluku on 25. Tähän yhdeksäntuumaiseen valaisimeen on integroitu varoitusvalo.

”Meidän edustamamme valoratkaisut ovat nykyisin 95-prosenttisesti led-valoja. Kolmisen vuotta sitten päätimme panostaa raskaan puolen valoihin. Selvitimme tarkasti alan tarpeen sekä tarjonnan. Samassa yhteydessä aloitimme yhteistyön muun muassa Raskassarjan ja RST-Steelin kanssa. Ne myyvät sekä asentavat tuotteitamme”, sanoo Valostoren Niko Peltoniemi.

Valostore nähtiin ensimmäistä kertaa messuilla viime vuoden Power Truck Show:ssa ja tänä vuonna Jyväskylän kuljetusmessuilla. Peltoniemi miettii yrityksen nähtävän hyvinkin ensi vuoden Mansen Mörinöillä.

Raskaan puolen asiakkaita Peltoniemi luettelee pitkän listan; maarakennuskoneet, kuljetuspuoli, metsäkoneet, kiinteistönhoito, kaivospuoli ja teollisuus, missä paljon käytetään tasku- ja otsalamppuja. Myös yksityiset asiakkaat ovat merkittävä kuluttajaryhmä. Päällirakentajat ja konevalmistajat ovat nekin ottaneet Valostoren mielenkiinnolla vastaan. Ja edelleen toimitetaan paljon valaisimia viranomaiskäyttöön. Sesongiksi Peltoniemi määrittelee elo–tammikuun, huipun ollessa loka–marraskuussa.

Kokonaisvaltaiset valoratkaisut

Purelux Heat 9200 -lisäkaukovalossa on lämmitettävä linssi. Lämmitys kytketään päälle omalla, erillisellä kytkimellä. Pyöreän valon halkaisija on 22 senttimetriä ja valoteho 200 wattia. Referenssiluku on 50.

Itse valolähteiden lisäksi Valostoren tarjonnasta löytyvät valoihin oleellisesti liittyvät tarvikkeet kuten releet, johtosarjat, kytkimet ja kiinnikkeet. Valostorelta saa myös asennusohjeita sekä suosituksia valojen valintaan. Oulun liikkeessä olevassa valolaboratoriossa voidaan asiakkaalle havainnollistaa erilaisten valojen ominaisuuksia pimeissä eli niissä aidoissa käyttöolosuhteissa.

Valolaboratoriota käytetään myös tuotteiden mittaukseen; todellinen lumen-teho, säilyvyys, paloaikakäyrä jne. Tulokset ovat yleensä kattavampia, mitä itse valovalmistajat julkaisevat tuotteistaan. Lisäksi pimeässä laboratoriossa on helppo simuloida ja verrata erilaisia valokeiloja. Näin asiakkaan ei tarvitse ostaa sikaa säkissä.





Verkkokauppaa

Valostoren verkkokauppajärjestel­mä on omaa tuotantoa ja siihen liit­tyy oleellisesti palautekanava. Sinne tullut jo yli 50 000 palautetta, joiden tyytyväisyyskeskiarvo on +4,5 pistet­tä viidestä.

Verkkokauppaan liittyvä koodaus hoidetaan itse. Siinä puhelin on osoittautunut käytetyimmäksi käyttöliittymäksi. Koodauksen ollessa itsellä, pystytään hoitamaan korjauksia nopeasti ja muutoinkin tekemään muutoksia äkkiä.

Työvalopaneelit ovat tulleet suosituiksi erilaisissa työkoneissa. Tässä Panther-sarjan paneeleita. Niitä on tarjolla 30–105 senttimetrin leveydellä.

Peltoniemi sanoo koko verkkokauppajärjestelmän olevan Valostoren omaa tuotantoa. Verkkokauppaan liittyy oleellisesti palautekanava. Nyt sinne tullut jo yli 50 000 palautetta ja niiden tyytyväisyyskeskiarvo on +4,5 pistettä viidestä. Peltoniemi näkee tämän palautekanavan merkityksen vain kasvavan tulevaisuudessa.

Aktiivisen some-markkinoinnin ohella Valostorella on myös omaa tuotekehitystä, jossa omasta valolaboratoriostakin on merkittävää hyötyä. Näin tuotteita saadaan testattua ja verrattua.
Tuotekehitys on merkittävä osa yrityksen toimintaa. Muutamien omien tuotemerkkien lisäksi ohjelmassa on valaisimia toimittajilta ympäri maailman.

Kannettavien valaisimien osalta käyttövoima saadaan aina akusta, johon liittyy nykyisin yleensä mahdollisuus ladata akkua usb-portista. Ajoneuvojen sekä työkoneiden lisä- ja työvalot toimivat joko 12 tai 24 voltin jännitteellä.

Oulun liike on avoinna arkisin ja myös lauantaina. Verkkokauppa sen sijaan palvelee asiakkaita 24/7. Valostore antaa myymilleen tuotteille 2–5 vuoden takuun.


Käsivalaisimia
Otsalamppuja
Lisävaloja työkoneisiin ja ajoneuvoihin.
Tämän päivän majakat ovat varoitusvalopaneeleita.
Työvaloja
Valmiita kiinnikkeitä valoasennuksiin.
Helposti asennettavaa valonauhaa työmaiden yleisvalaistukseen.
Niko Peltoniemi esittelee valolaboratorin laitteita.


    Lue seuraavaksi