Uutiset

Työkoneet

Rototilt QuickChange tehostaa työpäivää

QuickChangen ansiosta Lars Christian Hansenin työpäivä on tehokkaampi ja mukavampi. Sujuvampi arki, jossa sekä henkilöstöä että koneita käytetään parhaalla mahdollisella tavalla, on tulosta Rototilt QuickChange -pikakiinnitysjärjestelmän asentamisesta Hansenin kaivukoneisiin.

Hansenin työnantaja TC Anlæg Tanskan Odensessa investoi uuteen Hitachi 350 -kaivukoneeseen. Kun Lars sai tilaisuuden osallistua lisävarusteiden valintaan, ei hän epäröinyt hetkeäkään: Uusi kone oli varustettava Rototiltin QuickChange-järjestelmällä, koska hydrauliikan tuottoa tarvittiin 250 litraa minuutissa ja ohjattavia lisähydrauliikan toimintoja oli paljon.

Lars Hansen tekee koneellaan kaikenlaisia maanrakennus- ja viemäröintitöitä. Hän sanoo syntyneensä tälle alalle, koska hänen isänsä oli urakoitsija ja hän mukaan varttui koneiden parissa.

Työlaitteen vaihto vartista alle minuuttiin

Hansen valitsi QuickChangen, koska hän käytti jo ennestään Rototilt-kallistuvaa kauhanpyörittäjää. Hän oli nähnyt messuilla, millaisen muutoksen QuickChange voisi työpäivään.

”Säästämme todella paljon aikaa. Ennen QuickChangea käytin työlaitteen vaihtoon hyvinkin varttitunnin. Sinä aikana perämiehet eivät voineet tehdä mitään. QuickChangen avulla esimerkiksi kauhan vaihto ponttivasaraan voi onnistua alle minuutissa. Sillä on suurta merkitystä, kun joudun joissakin tehtävissä vaihtamaan työlaitetta joskus jopa kuusi kertaa työpäivän aikana. QuickChange helpottaa huomattavasti erilaisten hydraulisten työlaitteiden käyttöä. Kyseessä voi olla iskuvasara, harjalaite, maantiivistäjä, koura jne”, listailee Hansen.

Lisää öljyä tarpeeseen

Hansen käyttää työssään paljon iskuvasaraa. Siinä QuickChangen edut tulevat hyvin esiin, koska vasara tarvitsee paljon öljyä ja työlaitteen vaihto käy näin nopeasti.
”Rototilt QuickChange ”päästää läpi” enemmän öljyä kuin muut vastaavat järjestelmät, joten kaivukoneen teho tulee paremmin hyödynnetyksi”, sanoo Hansen.

Lisää mukavuutta kuljettajalle

Ajansäästö ja tehokkuus ovat yksi asia ja kuljettajan mukavuus sekä turvallisuus on toinen.
”En ole enää aivan nuori, joten kiipeäminen ohjaamoon ja sieltä ulos monta kertaa päivässä. Seisominen ulkona kaikenlaisessa säässä auringosta ja kuumuudesta tuuleen sekä sateeseen, vaihtamassa työlaitteita ja jumppaamassa hydrauliikkaletkuja yltä päältä öljyssä, rasittaa kehoa. Sen jälkeen koko ohjaamo on sotkuinen”, sanoo Hansen.

”Muistan eräänkin toimeksiannon satamassa juuri ennen kuin saimme käyttöön QuickChangen. Nousin ohjaamoon ja sieltä pois kuusi kertaa työpäivän aikana. Tuntui, että käytin siihen koko päivän. Nyt se on onneksi ohi, kun sain käyttööni QuickChangen”, toteaa Hansen.

Useimmiten Hansenin koneena on 37,5 tonnin Hitachi.
”Siinä oppii tuntemaan koneensa. Tietää tarkalleen, missä hallintalaitteet ovat ja miten työlaitteet vaihdetaan. TC Anlægilla on seitsemän 8–37,5 tonnin kaivukonetta, jotka ovat kaikki ajettaessa hieman erilaisia.

QuickChange toimi heti alusta alkaen

Hansen on nyt käyttänyt QuickChangea jo puolen vuoden ajan.
”Oikeastaan tiesin jo ennalta, että QuickChangesta olisi suurta hyötyä. Olin nähnyt esittelyjä ja hämmästellyt, kuinka helppoa työlaitteiden vaihto ja hydrauliikkaletkujen kytkentä on ilman, että tarvitsi mennä ulos näpräämään letkujen kanssa ja öljyämään itseään. QuickChangen ansiosta tarvitsee vain painaa muutamaa nappia ja siinä kaikki. Käytäntö osoitti, että tarvitsi vain säätää koneen valikko, ja kaikki oli valmista käyttöön. Järjestelmä vaati hieman totuttelua, mutta QuickChange toimi heti alusta lähtien todella hyvin. Kuka tahansa osaa käyttää QuickChangea, mutta tietysti auttaa paljon, jos on kokenut ja tuntee peruskoneen sekä työlaitteet”, päättää Hansen.


Lue seuraavaksi