Uutiset

Työkoneet

Sennebogen 830 E – Trailer Monoselle

Konekesko luovutti joulukuun alussa Iivari Mononen Oy:lle Sennebogen 830 E -Trailer -materiaalinkäsittelykoneen. Kone luovutettiin Höljäkässä Iivari Monosen pylvästehtaan käyttöön. Kyseessä on Iivari Mononen Oy:n ensimmäinen Sennebogen-kone ja ensimmäinen Suomessa luovutettu ”E-sarjalainen”. Myös toinen samanlainen kone luovutetaan Monoselle lähiaikoina.

Iivari Mononen Oy on yksi Euroopan johtavista pylväsvalmistajista. Pitkät perinteet omaavan pylvästuotannon tuotevalikoimaan kuuluvat sähkö-, tele- ja valaisinpylväät sekä ratapölkyt. Markkina-alueena on koko maailma, tärkeimpinä vientialueina Lähi-Itä, Pohjois-Afrikka ja Länsi-Eurooppa. Puupylväiden tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa Höljäkässä sekä Norjassa Ilsengissä, jossa toiminnasta vastaa tytäryhtiö ScanPole As. Lisäksi Iivari Mononen omistaa Iso-Britannian pylväsmarkkinoille keskittyvän myyntiyhtiö ScanPole Ltd:n. Kestopuu-tuotemerkillä kuluttajille markkinoitavat saha- ja höylätavaratuotteet sekä maatalous- ja piharakentamiseen soveltuvat Iivari-paalut valmistetaan Joensuun tuotantolaitoksella. Kestopuuliiketoiminnasta vastaa konsernin tytäryhtiö, PrimaTimber Oy.

Koneet menevät pylvästehtaalla pylväiden ja puun käsittelyyn. Koneiden varustelussa ja säädöissä on otettu huomioon asiakkaan erityistarpeet: koneissa on käyrät 16 metrin banaanipuomit, kouran puristuspaineet ovat säädettävät ja kahmarin puristusliikkeessä on lisäksi hidastustoiminto, koska käsiteltävään puutavaraan ei saa jäädä jälkiä. Sennebogenin tehdas on tehnyt koneet asiakkaan tarpeiden mukaan suunniteltuna. Tämän lisäksi Konekeskon oma huoltopiste Vantaalla teki koneille maahantulovarustelun, jossa koneisiin lisättiin vielä kaikki asiakkaan haluamat lisävarusteet ja muut yksityiskohdat.

”Eco-mode” ja Sencon – Sennebogen ohjausjärjestelmä

Suorituskykyinen 830 on uusin tulokas Sennebogenin niin sanottuun E-sarjan Green Efficiency -valikoimaan ja pohjaa yrityksen 60 vuoden kehityskokemukseen. Koneen Cummins diesel-moottori tuottaa 223 hevosvoimaa ja sen optimoitu viritys pienentää polttoaineen kulutusta. ”Eco – Mode”, joka pienentää moottorin kierroslukua, moottorin elektroninen joutokäynnin ohjaus sekä start-stop -järjestelmä , kaikki säästävät polttoainetta – yhteensä jopa 25 % mittausten mukaan. Typen oksidien päästöt ovat puolittuneet pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmän ansiosta ja hiukkasten määrä on vähentynyt 90 %.

Uuden moottorin lisäksi uusi Sennebogen 830 tarjoaa erinomaista ajomukavuutta ja helppokäyttöisyyttä. Sencon, Sennebogen-ohjausjärjestelmä, lisää turvallisuutta sekä mahdollistaa helpon valikkojen selattavuuden ja säätöjen muokkaamisen kuljettajakohtaisesti. Ergonominen nouseva MaXcab-ohjaamo tarjoaa kuljettajalle mukavan työtilan, jossa on automaattinen ilmastointi ja reagoiva joystick.

Sennebogen 830 tarjoaa kattavan paketin turvaominaisuuksia: takana ja sivuilla sijaitsevien kameroiden avulla kuljettaja pysyy täysin tietoisena ympäristöstään. Led-ajovalot antavat kirkkaan valaistuksen pimeässä ja liukuovi, porras sekä kaide takaavat turvallisen ja esteettömän pääsyn koneeseen.

Lukuisat varustevaihtoehdot, jotka räätälöidään tarvittaessa jokaista asiakasta varten ja viimeistellään Konekeskon omassa korjaamossa, tekevät Sennebogenista parhaan mahdollisen koneen materiaalinkäsittelyn.

Lue seuraavaksi