Uutiset

Työkoneet

Naarva S23C – sykettä sahakatkaisulla

Syksyllä 2012 julkaistu Naarva S23 on edullinen, täysin sähkötön ja yksinkertainen sykeharvesteri. Se kaataa puun, karsii ja katkoo sen. Lisäksi katkaisugiljotiiniin kiinnitettävillä kiiloilla se vieläpä halkaisee puun määrämittaiseksi haloksi. Nyt sykeharvesteri on mahdollista saada myös sahakatkaisulla.

Sähkötön malli on helppo asentaa traktorin kuormaimeen tai kaivukoneeseen. Lisähydrauliikkaa tai ohjaimia ei tarvita, sykeharvesteria ohjataan vain peruskoneen venttiilin suunnanvaihdolla. Erittäin kevyen painon ja pienen öljyn tarpeen ansiosta koneen voi asentaa myös pieniin kuormaimiin ja kaivukoneisiin. Naarva S23 on ollut Pentin Pajalle jättimenestys, koneita on myyty jo yli 250 kappaletta.

Naarva S23C on sähkötön ja kevyt sykeharvesteri nopealla sahakatkaisulla. Saha soveltuu hyvin kovapuiden katkaisuun ja pystyy katkaisemaan 30 cm paksun puun. S23C painaa vain 240 kg, eikä asennus vaadi mitään lisähydrauliikkaa tai sähköä. Sahalaite on mahdollista vaihtaa S23-sykeharvesterin giljotiinin tilalle.

Nopea saha katkaisee puun sekunnissa, ja katkaisujälki on siisti. Sahalla tehty runko kelpaa myös tukkipuuksi.

Sykeharvesteri on erittäin helppo asentaa maataloustraktorin kuormaimeen puutavarakouran tilalle. Asennus kaivukoneisiin on myös vaivatonta käyttövalmiin jatkopuomipaketin avulla, joka sisältää 1,5 m jatkopuomin tukijalalla, sopivan pikakiinnikkeen, rotaattorin, riipukkeen ja kaikki tarvittavat venttiilit ja letkut. Ohjausta varten tarvitaan vain yksi kaksisuuntainen venttiili.

Katso viereisestä kuvasta video miten S23-sykeharvesterilla tehdään klapit pystypuusta suoraan säkkiin käsin koskematta.

Lue lisää S23-sykeharvesterista Urakointi Uutisten sivuilta.

JK

Lue seuraavaksi