Uutiset

Työkoneet

Finn Urakointi Oy – multaa ja hiekkaa

Raahelainen perheyritys Finn Urakointi Oy on käyttänyt Cobra K15 -seulakauhaa reilut pari vuotta, pääasiallisesti mullan ja hiekan seulontaan. Hitachi Zaxis 225 USRLC -kaivukoneen puikoissa on useimmiten istunut yrityksen nuorta voimaa edustava Kristian Krekilä.

Finn Urakoinnin omistavat Nata Luoto ja Ilkka Krekilä. Vanhempien ja Kristianin lisäksi myös tytär Netta on toiminnassa mukana ja yleensä kasettiauton ratissa. Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat talvisaikaan myös auraushommat Destialle. Hoidettavana on satoja kilometrejä niin pääteitä kuin jalkakäytäviäkin. Tänä talvena tosin aurauskertoja on ollut niukasti, hiekoittamista ja suolausta on toki riittänyt.

Isä ja poika, Ilkka ja Kristian Krekilä tekevät monenlaisia töitä Raahessa ja lähikunnissa, aina Oulua myöten. Mullan seulontaan on käytössä ollut parisen vuotta Cobra K15 -seulakauha.

Höyrysulatuslaitteilla käydään erilaisissa roudan sulatuksissa ja valuja lämmittämässä. Loka-autolla hoituvat niin yksityisten kuin teollisuuskiinteistöjenkin lokakaivojen tyhjennykset.

1 490 kilogrammaa painava Cobra K15 -seulakauha hankittiin mullan seulontaan vuonna 2017 ja siitä lähtien käyttö on ollut enemmän tai vähemmän säännöllistä. Kauhan tilavuus on 1 100 litraa ja se seuloo 25 millimetrin jaekokoa. Valmistaja kertoo kauhan kapasiteetiksi turpeella noin 100 kuutiometriä tunnissa.

Krekilät seulovat malliksi multaa suoraan auton lavalle hallinsa pihamaalla aivan 8-tien tuntumassa. Moni viime joulun aikaan tietä pitkin ajava saattoi nähdä hallin takapihan rinteessä varsin huomiota herättävän näyn.

Valtakunnallisiin uutisiinkin päätynyt, 70-lukulainen Caterpillar 992A -pyöräkuormaaja kun oli koristeltu 170 metriä pitkin jouluvaloin. Nyt komistus kököttää mäen päällä hallin kupeessa, seuraavaa Joulua odotellen.

Lue myös: Megaturve Oy – turvetta kolmelta suolta ja Cobra-kauhat ja Cernos Oy.


Lue seuraavaksi