Uutiset

Työkoneet

Cobra-kauhat ja Cernos Oy

Ensimmäinen Cobra-seulakauha tehtiin Soinissa vuonna 1993. Muutamien valmistuksessa koettujen eri vaiheiden kautta tuoteoikeudet siirtyivät vuonna 1998 Lapinlahden Levypalvelu Oy:lle. Tuolloin kauhoja valmistettiin pieniä määriä vuositasolla.

Cobran tuote-oikeudet siirtyivät vuonna 2016 Cernos Oy:lle. Vuotta myöhemmin Pauli Hyrkäs suunnitteli Cobralle uudet XS-, S- ja L-tuotesarjat. Alkuperäinen K-sarjakin pysyi mukana tuotannossa. Tuolloin Cernos Oy:lle siirtyivät myös Labounty-purku ja -kierrätyslisälaitteiden jälleenmyyntioikeudet.

Vuonna 2018 Cernokseen tulivat Perttu, Kauko ja Sirkka-Liisa Pylväs. Katseet siirrettiin kansainvälisien jakelukanavien kehittämiseen ja tuotteiden kehitystä jatkettiin. Jälleenmyyntiverkosto on pienessä ajassa kasvanut merkittävästi ja Cobrasta on tullut vahvasti vientituote.

Cobra on tänään vahvasti vientituote. Tästä hyvänä osoituksena Cernos Oy:n ensimmäinen jälleenmyyjien kokoontuminen Hollannissa.

Ensimmäinen jälleenmyyjien kokoontuminen nähtiinkin helmikuussa 2020 Amelossa, Hollannissa. Tuolloin tapahtumaa isännöi Cernoksen väen kanssa Gerlasco BV, joka valittiin vuoden 2019 Cobra-jälleenmyyjäksi.

Cobra-kauhojen käyttö Suomessa keskittyy mullan ja erilaisten maa-ainesten seulontaan sekä turpeen käsittelyyn.

Cernos Oy:n Marko Melto ja Pia Hyrkäs ovat tuttu näky messuilla.

“Tuotesortimenttia kehitetään asiakastarpeiden mukaan ja tällä hetkellä Cobra-seulakauhoja voidaan asentaa 2–45 tonnin painoisiin kaivukoneisiin ja 1,5–25 tonnin pyöräkuormaajiin. Erilaisia seulontarumpuja sekä jaekokoja on saatavilla seulottavasta materiaalista riippuen”, sanoo Suomen myyntiä Cernos Oy:lla hoitava Marko Melto, jolla on pitkä kokemus kone- ja työlaitemyynnistä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Hallinnon asioista vastaa niin ikään pitkän kokemuksen omaava Pia Hyrkäs. Hän tuntee seulakauha-alan perinpohjaisesti.

Lue myös: Megaturve Oy – turvetta kolmelta suolta ja Finn Urakointi Oy – multaa ja hiekkaa.Lue seuraavaksi