Uutiset

Yleinen

Valmekan kylkeen Hämeenlinnaan konekaupan keskittymä

Kun yrittäjä päättää yhdistää kahden yrityksen voimat ja ottaa vielä muutaman muun yrityksen saman katon alle, pitää yrittämisessä olla paloa. Jorma Kuhlström on rakennuttanut Hämeenlinnan Kantolaan 3000 neliön tilat Valmeka Oy:lle ja Hydrauliikka Oy:lle. Saman katon alle tulevat myös AGCO Suomen traktori- ja puimurimyynti ja Avenan viljakauppa.

– Kun aikoinaan rakentamispäätöstä tehtiin, ensisijaisena tarkoituksena oli saada lisää tilaa, jotta voitaisiin kasvaa ja saada yritystoimintaan synergiaa, Jorma kertoo.

Avajaiset olivat 25.-26. lokakuuta ja nyt liiketoiminta on jo täydessä käynnissä uudessa liikkeessä.

Jorma Kuhlström on pitkän linjan teollisuustarvikeammattilainen ja yrittäjä, jonka yritysten toiminta keskittyi vuosia kahteen laajaan alaan hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan Hämeen alueella. Markkina on kuitenkin vuosien saatossa muuttunut ja moni isompi laitevalmistaja on siirtynyt alueelta muualle. Nyt merkittävä osa hydrauliikan ja pneumatiikan komponenteista toimitetaan teollisuuden kunnossapitoon, Jorma kertoo.

– Hydrauliikkatarvikkeita Hämeenlinnassa toimitettiin aikoinaan myös paikallisille huoltoyrityksille. Hydrauliikkaa tarvitaan esimerkiksi maansiirtokoneissa, kuorma-autoissa, viherpuolen koneissa. Yksi asiakas oli Valmeka Oy, joka oli paikallinen Valtran huoltokorjaamo. Kyseinen yritys huoltaa myös monia muita työlaitteita ja pienkoneita. Vuosia kestäneen yhteistyön jälkeen yritystä tarjottiin ostettavaksi, Jorma muistelee.

Hydrauliikka Oy ja Valmeka Oy toimivat aiemmin molemmat hieman epäkäytännöllisissä tiloissa vaikkakin lähellä toisiaan. Kun näiden kahden yrityksen toimintaa rajoitti lähinnä tilan puute, piti keksiä ratkaisu. Samalla tarjoutui mahdollisuus laajentaa myytävää tuotevalikoimaa myös kuluttajapuolelle ja piti lähteä rakentamaan uutta liiketaloa.

Nyt saman katon alla ovat traktori- ja puimurikauppa, työkonehuolto, viljakauppa, hydrauliikka- ja pneumatiikkatarvikkeet.

Huollossa käy monenlaisia kiinteistökoneita kuten puhtaanapitokalustoa.

– Vaikka rakennusta suunniteltaessa laskettiin tilantarvetta, on rakennus kaikesta huolimatta alun perin hieman pieni, Jorma päivittelee. Huollolla olisi pitänyt olla enemmän tilaa. Naapurista olen vuokraamassa hieman tonttia, jotta perävaunut ja veneet saadaan sopivasti esille, Jorma kertoo ja jatkaa, että onneksi tontilla on rakennusoikeutta huoltohallin laajennukseen.

Kun kuluttajatuotteita on otettu myyntiin, tarkoittaa se että jossain vaiheessa, että liike on myös lauantaina auki.

– Puutarhatarvikkeita, perävaunuja, veneitä, moottorisahoja ja painepesureita tullaan ostamaan lauantainakin, Jorma muistuttaa. Valikoimassa on myös IKH:n tuotteita.

Mainostaulu Luukkaankatu 5b varressa kertoo, mitä yrityksiä

Oman huoltokorjaamon lisäksi Valmekalla on huoltoauto, jolla käydään tekemässä huoltoja asiakkailla.

AGCO Suomen Hämeenlinnan traktorimyyjä Olavi Ranta hoitaa Hämeenlinnan alueella uusien ja käytettyjen traktoreiden kauppaa. Keväästä lähtien on tehty myös puimurikauppaa.

Valtran N143 Unlimited on odottamassa luovutusta asiakkaalle.


Lue seuraavaksi