Uutiset

Yleinen

TTK Oy Turun Työkone myy nyt Case IH -traktorit Turussa

”Vanhassa paikassa piha oli se suurin ongelma. Nyt piha on suuri, koneet mahtuvat hyvin tontille. Alue on nyt aidattu ja se saadaan lukittua turvallisemmaksi. Vanhalta avoimelta pihalta varastettiin mm. luiskakauha sekä tela yhden kaivukoneen alta”, muistelee toimitusjohtaja ja omistaja Kimmo Suominen.
”Tilaa ei oikeastaan tullut lisää, mutta se on nyt paremmin jäsennelty. Tässä ovat toimisto- ja myyntitilat, varaosamyynti sekä 600 neliömetrin huoltohalli. Hallissa ei ole läpiajomahdollisuutta, mutta ei se näillä koneilla ole välttämätöntä. Kaikissa on pakki”, nauraa Suominen.
TTK Oy edustaa Länsi-Suomessa mm. KH-Koneiden maahantuomaa maarakennuskoneiden sorttimenttia kuten Yanmar –kaivukoneita ja Kramer Allrad –pyöräkuormaajia  sekä Gehl –liukuohjattuja kuormaajia. Edustuksessa ovat myös HMF- ja Effer -nosturit, henkilökorit ym. lisälaitteet. Niiden asennus tapahtuu Mynämäellä, missä sijaitsee päälirakennepaja. Uusin edustus ovat Case IH –traktorit. Suominen allekirjoitti sopimuksen Agritek Oy:n kanssa elokuun alussa.
”Sopimus kattaa Case IH -traktoreiden myynnin, huollon ja varaosatoiminnot Varsinais-Suomessa. Tällä alueella ei ole kahteen vuoteen ollut Case IH -edustusta. Meillä Ville Kustonen vastaa traktorimyynnistä maatalouteen ja minä urakoitsijasektorille. Ville on aiemmin myynyt Case IH:ta, joten merkki ei ole meille tuntematon”, jatkaa Suominen.
”Nyt syksyn mittaan olemme saaneet varaosavarastot kuntoon ja Case IH on mennyt tosissaan eteenpäin. Syyskuussa järjestimme vanhaan kunnon tyyliin kyntönäytökset Rymättylässä, Pyhärannassa ja Mynämäellä. Ihmisiä kävi paikan päällä paljon eli kyntönäytökset kiinnostavat edelleen”, täydentää Kustonen.
TTK Oy työllistää 11 henkilöä. Turussa toimii neljä asentajaa, kolme myyjää sekä sihteeri. Mynämäen päälirakennepajassa työskentelee kolme miestä.

Monipuolista urakointia

Maanrakennus A. Vuori Oy hankki 50 tuntikilometrin voimansiirrolla varustetun Case IH Puma 195 CVX traktorin urakointikäyttöön. Monipuolisesti varustellun traktorin avulla vedetään koneenkuljetuslavettia ja maansiirtokärryä. Talvisaikaan sillä tehdään lumitöitä ja kesäaikaan myös maatalousurakointia. Etenkin lietevaunun veto kuuluu Vuoren toimenkuvaan. A. Vuori Oy:n 24 –vuotias Aki Vuori on toimitusjohtaja ja omistaja. Yrittäjyys kulkee suvussa, sillä isä Kai omistaa Vakka-Suomen Rappauspalvelu Oy:n.
”Meillä on kalustossa kolme kaivukonetta ja kolme traktoria. Tämä nyt hankittu on ensimmäinen Case IH. Traktorin mittariin kertyy vuodessa noin 1800 tuntia ja siitä 1000 tuntia on lietevaunun vetoa. Automatiikka ja etenkin sen soveltuvuus lietevaunun vetoon oli yksi kauppaan johtanut ominaisuus. Pellon päisteessä ei tarvitse kuin painaa kahta nappia, niin vakiokierrokset ja -nopeudet asettuvat automaattisesti järjestelmään tallennetusta muistista. Sitten tarvitsee vain ohjata oikeaa ajolinjaa pitkin”, kertoo Vuori.
Ohjaamosta löytyykin varsin kattava varustelutaso.  Yksi lisävarusteista on AFS Pro 300 –värimonitori, joka kertoo oleellisen tiedon traktorin hallinnassa. Se toimii myös peruutuskameran näyttönä, joka takaa turvallisuuden esimerkiksi talvella koulujen pihoja auratessa.
Edellä mainitulla tavalla varustettuna ei ISOBUS –yhteensopivalla työlaitteelle tarvita omaa ohjausta. Case IH:n oma järjestelmä onkin yhteensopiva erilaisten työlaitteiden kuten lannanlevitys- ja noukinvaunujen sekä ruiskujen kanssa. Niiden ohjaus ja säätö tapahtuu siis traktorin oman tietojärjestelmän avulla. Järjestelmä sisältää kaikkiaan 30 muistipaikkaa.
”Tämän traktorin hallinta on kyllä helppoa. Tästä oikealta näyttölaitteen edestä löytyy oleelliset toiminnot päisteautomatiikasta hydrauliikan hallintaan. Ajovoimansiirtoa voida hallita kokonaan käsin erittäin monia toimintoja sisältävällä joystickillä. Hydrauliikkojen eli kuormaajan, etunostolaitteen ja takalohkojen hallintaan on yksi ainut minivipu, johon voidaan saada lisää venttiilitoimintoja ja nappeja. Ihan yhtä kätevää ja minun töihini sopivaa järjestelmää en kyllä havainnut kokeilemissani kilpailijoissa”, kehaisee Vuori.

Internet osoite:

Lue seuraavaksi