Uutiset

Yleinen

Tanco I-75 Multi Shear -paalileikkuri lopettaa puukkoleikit

Jokainen karjatalouden kanssa työskentelevä tietää, miten ikävä tehtävä rehupaalien likaisten muovien ja verkkojen irtirepiminen on. Käärintämateriaalin irrotus edellyttää useimmiten koneesta poistumista ja talvisissa liukkaissa sekä pimeissä olosuhteissa työ ei ole aina aivan vaaratontakaan. H.C.Petersen Finland Oy tuo maahan kovissa töissä toimiviksi osoittautuneita irlantilaisia Tanco Multi Shear -paalileikkureita, joita voi käyttää niin rehun siilosta irrottamiseen kuin irtopaalien kuljettamiseen. Tanco leikkaa paalin, poistaa verkot sekä muovit ja rehun saa siististi ja turvallisesti suoraan ruokintapöydälle tai seosrehuvaunuun.

Tilakokojen kasvaessa ja tuotantotehokkuuden vaatimusten noustessa yhä korkeammalle tasolle, on jokaisen maatalousyrittäjän selvitettävä miten tuloksellisuutta voidaan parantaa entisestään sekä ajankäyttöä kehittää. Tiettyjä työtehtäviä ei voida enää juurikaan nopeuttaa, mutta karjan ruokinnassa on vielä mahdollista saavuttaa merkittäviä taloudellisia ja ajankäytännöllisiä kehitysaskeleita. Seosrehuvaunujen ja erityisesti ajettavien vaunujen käyttö säästää tunteja viikossa, mutta irtopaaleja käytettäessä vaunujen täyttöön kuluu usein runsaasti aikaa käärintämateriaaleja poistettaessa.

Tanco-leikkurin avulla ikävä sekä aikaa vievä työvaihe jää väliin ja kalliita työtunteja säästyy muihin tehtäviin. Multi Shear on nimensä mukaisesti monikäyttöinen ja sillä onnistuvat yhtä hyvin siilotyöt sekä paalien käsittely ilman aikaa vieviä työlaitteiden vaihtoja. Tanco soveltuu hyvin myös tilojen kakkos- tai kolmostraktorien eteen, sillä hydrauliikka toimii yhden kaksitoimisen ulosoton avulla eikä paineen tarve ole korkea. Kiinnikevalikoiman kautta Tancon saa asennettua kaikkiin traktorien etukuormaimiin tai vaikkapa kurottajiin.

Tanco Multi Shearissa laadukkaat materiaalivalinnat yhdistyvät älykkääseen teknologiseen suunnitteluun. Leikkuri on kauttaaltaan jämerää tekoa ja voimakkaat sylinterit sekä lujat piikit mahdollistavat tehokkaan ja luotettavan toiminnan. Siilosta säiliörehua otettaessa leikkurin terän voimakkuus tulee esille, sillä rehusiiloon jää suora ja tiivis pinta, mikä varmistaa rehun laadun säilymisen. Irtopaaleja käsiteltäessä piikit asetetaan paalin alle ja ajetaan eteenpäin, kunnes paali osuu leikkurin runkoon. Terä suljetaan, jolloin leikkurin pieni tartuntakoura ottaa kiinni kääreestä. Tämän jälkeen paali kuljetetaan haluttuun paikkaan, jossa leikkuuterän avulla halkaistaan paali. Terän avaamisen jälkeen rehu pudotetaan ruokintapöydälle tai rehuvaunuun ja kääreet jäävät roikkumaan tartuntakouraan. Tämän jälkeen muovijätteet on helppo kuljettaa sopivaan paikkaan jatkokäsittelyjä varten.

H.C. Petersen Finlandin johtaja Tuomo Lehtimäki kertoo, että Tanco I-75 Multi Shear -paalileikkuri on ollut jo jonkin aikaa käytössä suurella eteläpohjalaisella karjatilalla, jossa laite on laitettu todella kovaan testiin. Tanco on suoriutunut tehtävistään mainiosti ja erityiskiitosta Tanco saa leikkuutehostaan sekä muovien ja verkkojen poistokyvystä. Myös piikkien terävyys sekä laitteen helppo puhdistettavuus ovat miellyttäneet vaativia käyttäjiä. Tancon avulla on seosrehuvaunuun helppo yhdistellä erilaisia sekä eritasoisia rehuja ja näin ravinnon monimuotoisuus säilyy, mikä näkyy suoraan tuottavuudessa ja karjan hyvinvoinnissa.  Isäntä kertookin tyytyväisenä, että alle viiden tonnin investoinnilla on saatu aikaan sekä tehokkuutta, turvallisuutta että etenkin runsasta ajansäästöä.

Lue seuraavaksi