Uutiset

Yleinen

McHalelta muuttuvakammioinen V660-paalain

Uusi McHalen paalain on silppurin ja sullojan ja muiden ja muiden koeteltujen rakenteiden paitsi kammiorakenteen osalta samanlainen kuin markkinoilla olevat F -sarjan paalaimet. Uudessa mallissa on käytössä sama, vankka Fusion-silppuri kuin F550-paa­lai­messa ja hydraulisesti suojattuja silppurinteriä on 15/23 kappaletta.

Uutta on se, että paalaus tehdään muuttuvakammioisessa paalaimessa hihnoilla. McHalessa päättymättömiä hihnoja on kolme kappaletta.

168 senttiin

– Moni on hihnakonetta meiltä kysynyt, kun muutamalla muulla merkillä niitä on tarjolla. Nyt tehdas pitkän kehittelyn ja testien jälkeen tarjoaa uutta mallia, kertoo Pekka Liimatainen Konefarmilta. Paalain on valmiksi testattu, eikä sitä testata asiakkaalla. Joissain tapauksissa paalin kokoa halutaan vaihtaa ja iso paali on joskus eduksi. Hihnakoneen etu on se, että paalin halkaisijan kokoa voidaan säätää 70–168 sentin välillä, 2 sentin välein.

– Etua tulee kuivilla paalattavilla materiaaleilla ylipäätään, kun hihnojen välistä varisee hieman vähemmän satoa peltoon. Ja kyllähän kone, joka aloittaa tiiviin paalin muodostamisen jo alusta saakka, vaatii hieman vähemmän huipputehoa traktorilta. Kiinteäkammioisessa koneessa viimeinen rutistus kun tehdään siinä vaiheessa, kun paali lopullisesti täyttyy ja paineet kammiossa kasvavat, Pekka kuvailee.

– Itse asiassa tiukkaa paalia kiinteäkammioisella koneella tehtäessä paalaaja on kovilla ja siinä markkinassa me McHalen yksikköpaalainten ja yhdistelmäkoneiden kanssa olemme joka tapauksessa vahvoilla, Pekka muistuttaa.

Ei painorajoituksia

– Yleensä muuttuvakammioiset paalaimet ovat kevyitä, mutta McHale painaa 4 tonnia, joten se on tehty järeästi, Pekka painottaa.

– Pitää muistaa, että hihna­paa­lainten ohjekirjoissa lähes poikkeuksetta mainitaan, että hihnakoneessa paalin maksimipaino on selvästi alle 1000 kiloa, jolloin paalain sopisi vain kuivalle paalattavalle materiaalille. Meidän koneessa tuollaista rajoitusta ei ole, vaan McHalen hihnakoneelle on mahdollista paalata myös säilörehua, Pekka lupaa.
– Sallimme itse asiassa tuoreen paalin teon maksimikokoon saakka, Pekka tiivistää.

www.konefarmi.fi

Lue seuraavaksi