Uutiset

Yleinen

Kronos lanseeraa uuden ison kuormaimen

Kronos lanseerasi FinnMetko-näyttelyssä Jämsänkoskella täysin uuden Gripto 1010 -metsäkuormaimen. Kuormain on suunniteltu puhtaalta pöydältä asiakkaiden toiveita kuunnellen. 10 metrin ulottuvuudella 630 kiloa nostava kuormain on suurin Kronoksen koskaan valmistama kuormainmalli.

– Uusi Gripto-kuormain sopii vaativaankin urakointikäyttöön. Suunnittelussa ovat olleet etusijalla käytettävyys, huollettavuus ja kestävyys, kertoo toimitusjohtaja Michael Johansson. Käytettävyyttä parantaa ennen kaikkea kuormaimen ulottuvuus, nostovoima ja kääntömomentti. Hydrauliletkutukset ja -putkitukset ovat tämän kokoluokan suurimmat, jonka ansiosta esimerkiksi jatke liikkuu yhtä nopeasti sekä sisään että ulos. Innovatiivisen muotoilun ansiosta puomin taitto on hyvin matala. Uusi kotimainen ohjausjärjestelmä puolestaan mahdollistaa entistä tarkemmat kuljettajakohtaiset säädöt.

Huollettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Kaikki liukupalat ovat samankokoisia, nipat hyvin esillä ja letkujen vaihto on helppoa. Toisaalta letkut ovat hyvin suojassa esimerkiksi riipukkeen uuden muotoilun ansiosta.

Kronos on perinteisesti tunnettu ensiluokkaisista materiaaleista. Uusi Gripto-kuormain valmistetaan SSAB:n Strenx 700 -erikoisteräksestä.

Gripto on nyt prototyyppivaiheessa ja se on läpäissyt kaikki tähänastiset testit erinomaisin arvioin. Testiohjelma jatkuu ensi talveen ja uuden kuormaimen toimitukset alkavat kesällä 2017. Uusi Gripto 1010 toimii myös lähtökohtana uusien kuormainmallien suunnittelulle.

Kuormaimen nivelen tyveen suojaisaan paikkaan on sijoitettu valo, joka seuraa kuormain ja helpottaa siten kuljettajan työtä pimeässä. 

Lue seuraavaksi