Uutiset

Yleinen

Kesla panostaa traktorihakkureihin

Kesla panostaa traktorihakkureiden kehittämiseen ja luopuu samalla isojen autohakkuriprojektien toteutuksesta. Kesla Oyj keskittää jatkossa hakkurien suunnittelu- ja valmistusresurssinsa traktorivetoisiin hakkureihin ja erillisiin hakkuriyksiköihin, jotka asiakas voi asennuttaa valitsemalleen alustalle – olipa se sitten vaunu, rekka tai kiinteä alusta. Traktorihakkurimallistoon kuuluvat tuoteperheet C645, josta löytyy sekä yksi- että kaksiakselisia hakkureita sekä kaksiakselinen C860T-malli.

– Keskittyminen traktorivetoisiin hakkureihin on Keslalle luonnollista, toteaa traktorivarusteliiketoiminnan johtaja Janne Sinkkonen Keslalta.

Keslan hakkurin sydän. Kuvattu Elmiassa 2018.

– Traktorivarusteidemme myyntiverkosto on vahva ja suuri osa jälleenmyyjistä on ilmoittanut jo ennakkoon halukkuutensa hakkurimyyntiin. Tämä on erinomainen asia hakkuriasiakkaillemme, koska he voivat hankkia haketuskokonaisuuden samasta paikasta. Sama jälleenmyyjä voi palvella asiakasta metsäperävaunuihin, kuormaimiin, hakkureihin, traktoreihin, sekä näiden huolto- ja varaosapalveluihin liittyvissä kysymyksissä. KESLA-traktorivarusteiden myynti kotimaassa siirtyi muutama vuosi sitten AGCO Suomi Oy:lle ja sittemmin AGCO:n myyntikanavat mm. Ruotsissa, Norjassa ja Latviassa ovat ottaneet KESLA-traktorivarusteet valikoimaansa. Lisäksi traktorivarusteita myyvät yksittäiset jälleenmyyjät eri puolilla maailma.

Keslalla oli Elmiassa myös haketusnäytös. Hakkuria pyörittää Valtran T234.

Autohakkureiden jälkimarkkinointipalvelut jatkuvat Vaikka KESLA-autohakkureiden suunnittelu ja valmistus loppuvat, Kesla huolehtii autohakkurin jälkimarkkinointi- ja varaosapalveluista. – Jälkimarkkinointiosaaminen pysyy talossa ja varaosien saatavuus taataan kymmenen vuoden ajan. Autohakkureiden omistajat voivat siis turvallisin mielin jatkaa työskentelyä, kertoo jälkimarkkinointipäällikkö Reijo Tuononen. Kesla on valmistanut hakkureita lähes 20 vuoden ajan. Hakkureiden valmistus tapahtuu Kesälahden tehtaalla. Hakkureiden lisäksi Kesla Oyj valmistaa harvesterikouria, traktorivarusteita, kahmareita, metsäkonenostureita, puutavara- ja teollisuusnostureita. 

Lue lisää Keslan ja AGCO Suomen yhteistyöstä.

Lue seuraavaksi