Uutiset

Yleinen

Kekkilä jalostaa biomassat uudeksi kasvuksi

Kekkilä erottaa jätteenkäsittelyn ja kierrätyksen omaksi liiketoiminnakseen. Kekkilä Recycling -liiketoiminnan vetäjänä aloittaa useamman vuoden kokemuksen Kekkilän kompostointi- ja kasvualustatuotannosta omaava Ari-Pekka Hongisto.

”Kekkilä on kansallisen kiertotalouden edelläkävijöitä. Meillä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kompostoinnista sekä kierrätysmateriaalien jatkojalostamisesta ja hyötykäytöstä lannoitevalmisteina. Jo nyt liiketoiminta on vakaalla pohjalla, ja uskon että tuotantopaikkamme, osaamisemme toimitusprosessista ja tuntemuksemme jätteenkäsittely- ja lannoitelainsäädännöstä tekevät meistä halutun kumppanin yhä kasvavien sivuvirtojen jatkojalostamisessa. Biomassojen kierrätys on myös hyvin synergiassa Kekkilä Garden ja Kekkilä Professional -liiketoimintojen kanssa”, Kekkilä Oy:n toimitusjohtaja Juha Mäkinen toteaa.

Kekkilä tuotteistaa kierrätyslannoitteita kuten komposteja eri käyttötarkoituksiin soveltuviksi. Kekkilän omat lopputuotteet ovat tästä hyvä esimerkki. Niissä maanparannuskompostit toimivat tärkeinä raaka-aineina.

”Haluamme olla jätteiden käsittelypalveluiden tarvitsijoille luotettava ja vastuullinen vaihtoehto. Esimerkiksi biokaasun tuottajilta jää paljon kierrätettävää materiaalia, jonka voimme jalostaa ja tuotteistaa ympäristöystävällisesti. Toimintamallissamme biomassat jalostuvat uudeksi kasvuksi, jolloin sekä yritykset, yhteisöt että ympäristö voittavat ”, Ari-Pekka Hongisto jatkaa.

Lue seuraavaksi