Uutiset

Kuljetuskalusto

Parkerilta uusi irtikytkettävä kaksoisvirtauspumppu kuorma-autoihin

Parker F4-pumppu.

Parker Hannifinin Pump & Motor Division Europe -osasto ilmoitti tuovansa markkinoille uuden irtikytkettävän F4-sarjan kaksoisvirtauspumpun, joka on todellinen innovaatio liikkuvien hydrauliikkajärjestelmien markkinoilla.

Uusi F4-hydraulipumppu yhdistää suosittujen F2-kaksoisvirtauspumppujen ja kiinteiden F3-aksiaalimäntäpumppujen tekniikat. Tuloksena on yksinkertainen ja joustava ratkaisu ajoneuvoille, jotka edellyttävät erillisiä, kapasiteetiltaan erilaisia virtauksia. Pumpulle on monenlaisia käyttötarkoituksia esimerkiksi suolanlevittimissä, koukkulavoissa, metsänostureissa, viemäriautoissa, lumiauroissa ja monissa muissa ajoneuvoissa.

Patentoidun kytkintoiminnon avulla käyttäjä voi kytkeä ja vapauttaa pumpun dieselmoottorista liikkeessä ja moottoria sammuttamatta. Hänen tarvitsee vain painaa kojelaudassa olevaa kytkintä. Näin voidaan merkittävästi pienentää sekä polttoainekuluja että hiilidioksidipäästöjä.

Jos esimerkiksi uudella F4-sarjan pumpulla varustettua kuorma-autoa (jossa on koukkulava ja irrotettava lumiaura) käytetään ensimmäisen kuukauden aikana 260 tunnin ajan, ja tästä ajasta voimanulosotto (PTO) on käytössä vain 56 tunnin ajan, tarvitaan noin 1,2 kW/h vähemmän tehoa, kun pumppu on kytketty irti. Tämä vastaa noin 50 litran polttoainesäästöjä pelkästään tämän yhden kuukauden aikana, ja vuoden mittaan mahdolliset säästöt saattavat olla jopa yli 600 litraa, sillä lumiaura on käytössä vain muutaman kuukauden ajan. Näin ollen myös hiilidioksidipäästöt pienenevät noin 1,8 tonnia.

Lisäksi kytkintoiminto vähentää pumpun kulumista, minimoi kalliiden seisokkien riskin ja pienentää samalla melupäästöjä.

”Mahdollisuus kytkeä kaksoisvirtauspumppu irti tuo valtavia säästöjä pienemmän polttoaineenkulutuksen ja pumpun vähäisemmän kulumisen ansiosta. Hydrauliikkaletkun vikatilanteessa käyttäjät pystyvät myös ajamaan korjaamolle sen sijaan, että kuorma-auto hinattaisiin sinne. Tämä vähentää seisokkiaikaa”, kertoo Pump & Motor Division Europen Product Leader Anders Larsson.Lue seuraavaksi