Uutiset

Yleinen

Kärkiohjaus Palms-kuormaimiin – Okra 2019

OKRA lunasti tälläkin kerralla paikkansa tärkeänä näyttelynä. Näytteilleasettajia ja vierailijoita kun on riittävästi, niin näyttely pysyy kiinnostavana. OKRAn näyttelyalue on toisaalta valitettavan iso, eikä reunakäytävien osastoille välttämättä enää mennä, kun kyseisiä osastoja ei edes huomata.

Näyttelyruletti pyörähti tänä vuonna jälleen uuteen järjestykseen. Oripään OKRA-maatalousnäyttely järjestettiin nyt poikkeuksellisesti vuoden välein. Seuraava OKRA on vuonna 2021 ja hyvä niin. Näyttelyt ovat tarpeellisia ja ne edistävät kaupantekoa. Näyttelyt aiheuttavat kustannuksia. Näyttelyosastojen lisäksi kustannuksia aiheuttavat rahdit, majoitukset ja kuljetukset. Jotta kustannukset saadaan peittoon, raha kerätään niihin viimekädessä asiakkaiden ostoista. Tosiasiat pitää muistaa, kun näyttelyiden järjestämisestä päätetään.

Hankkijan lehdistötilaisuudessa toimitusjohtaja Jyrki Lepistö kertoi Hankkijan markkinatilanteesta. Sää oli suosinut kasvustoja ennen heinäkuuta, vaikka vettä jo odoteltiin. Lannoitekauppa oli käynyt tavallista paremmin ennen uuden hinnoittelukauden alkua. Konekaupassakin oli ollut onnistumisia. Uutta Hankkijan palveluissa tulevat olemaan nettisovellukset ia käytössä on jo rehukaupan sovellus. Sovellus seuraa tilauksen jälkeen toimitusketjun toimintaa, jolloin tilaaja pääsee näkemään, milloin tilausta ollaan toimittamassa. Sovelluksia julkaistaan myös viljamarkkinoille, konekauppaan, kasvinsuojeluaineiden valintaa ja kuluttajapuolelle kasvien valintaoppaaksi.

Hankkijan myymään Palmsin puutavarakuormaimeen saa kärkiohjauksen. Se oli demona simulaattorissa esillä näyttelyssä. Toteutus on hieman erilainen kuin muissa kärkiohjauksissa ja pakettia tarjotaan ammattilaisille ja puoliammattilaiskäyttöön. Kärkiohjauksen idea on se, että tietokone laskee mitä sylinteriä kannattaa liikuttaa missäkin vaiheessa, jotta kuormainen koura liikkuu kuljettajan haluamaan suuntaan mahdollisimman taloudellisesti ja joustavasti. Toisaalta kärkiohjaus voidaan kytkeä pois päältä kohteissa, missä halutaan tehdä vain kuljettajan haluama liike.

Finnish Agro Machineryn osastolla suoritettiin juhlallinen lipun nosto, kun uusi organisaatio aloitti toimintansa virallisesti 1. elokuuta. Konekeskon peruja olevan ja Danish Agron ostaman organisaation synnyttäminen vei aikansa. Tuotemerkkeinä ovat Claas, Horch, Rauch ja Samson heti alkuun. Lisää uutisia kuullaan luultavasti myöhemmin. Jukka Keltto jatkaa, että kyseisten tuotteiden kerran hankkineet ovat kohtalaisen merkkiuskollisia ja organisaatio rakennetaan maatalouskonekauppaa silmälläpitäen. Edeltävä organisaatio aloittivat Claasin maahantuonti vuonna 1992 ja asiakkaat voivat olla vakuuttuneita toiminnan jatkumisesta, Jukka toteaa.

Lue seuraavaksi