Uutiset

Yleinen

Kapdahl huoltaa McHalet

Kapdahl Oy:n toimitilat ovat Konnevedellä ja Kapdahl tunnetaan etenkin McHale-tuotteiden huolloista ja korjauksista.Turun Konekeskus myy McHalet. McHalen tekee myös maahantuontihuoltoja, jotta kaikki asiakkaille luvatut koneet saadaan ajoissa työkuntoon.

Kevät on jo pitkällä ja reilun kuukauden päästä rehukorjuu on jo vähitellen alkamassa. Sitä ennen kalusto pitäisi laittaa kuntoon. Kapdalhin tilauskirjat ovat jo jotakuinkin täynnä asiakkaiden tilauksista. Jarno Salonen hoitaa töitä pajalla vaimonsa Katri Salosen kanssa. Katri hoitaa myös laskutuksia. Yritys on perustettu vuonna 2010. Se perustettiin huoltamaan ja kunnostamaan heinäkoneita. Kapdahl hoitaa osaltaan McHalen varaosamyyntiä Turun Konekeskuksen Turun varaosapisteen lisäksi.

Aikoinaan kaikki McHalet kasattiin tehtaalta tullessaan Konnevedellä ja laitettiin noukkimet ja aisat paikalleen. Nyt yksikköpaalaimet kasataan Konnevedellä ja tilanteen mukaan myös muita koneita.

-Se edellyttää, että paikalla on kaksi miestä, jotta paketti saadaan purettua, Jarno toteaa. Monet McHalen tuotteet on myös varusteltu asiakkaan toiveiden mukaan Konnevedellä, mutta niitä varustellaan myös muualla

Turun Konekeskuksen McHalet ja mutta myös muun merkkiset vaihtokoneet toimitetaan huoltoon Konnevedelle. Monesti koneet myös toimitetaan Konnevedeltä suoraan edelleen asiakkaille, jolloin vältetään turhia lenkkejä.

-Laitamme täällä kuntoon koneet, jotta niillä päästään suoraan töihin, Jarno toteaa.

Konnevedellä Kapdalh Oy huoltaa McHalen heinäkoneet. Tarjolla on myös varaosia. Kuvassa Jarno Salonen mittaamassa laakeria.

Määräaikaishuollot kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta kone toimii sesonkina oikein. Ketjut on syytä vaihtaa 10000 paalin jälkeen, jotta turhia yllättäviä katkoja ei sesonkina tule. Turhat katkot harmittavat itse rehujen tekijää, mutta etenkin urakoitsijaa, jolla sesonki on pitkä.

Viime kausi haastava koneille

McHalen tuotteet ovat tunnettuja kestävyydestään, mutta huoltaa pitää niitäkin. Viime kausi koetteli kalustoa erityisen paljon, Jarno toteaa.

Edellisenä vuonna oli märkää ja nurmipelloillekin tuli raiteita. Viime vuonna oli kuivaa ja heinää kerättiin monin paikoin lyhyeen sänkeen niitetystä nurmesta. Kun niittokorkeutta laskettiin, oli niittokalusto koetuksella, mutta niin olivat karhotuksen jälkeen muutkin korjuukoneet. Kun monin paikoin ohut karho noukittiin lyhyen sängen päältä, rehun mukana satoon päätyi epäpuhtauksia ja kiviäkin.

– Sellaisiakin paalaajia on talven aikana korjailtu muutamia, joihin on otettu kiviä sisään ja kone on särkynyt, Jarno toteaa.

Tämän paalaajan kitusissa on ollut isompi kivi ja edessä on pieni remontti. Yleensä kivet eivät aiheuta ongelmia, mutta aina ei käy hyvin.

-Huoltojonoa on ollut keväältä ja se jatkuu juhannukseen saakka, joten hieman kiirettä pitää, Jarno toteaa.

Jos kauden aikana tulee ongelmia, neuvontapuhelu on lähes poikkeuksetta kätevin tapa lähteä ratkomaan ongelmaa. McHalen koneet ovat tehty yksinkertaisiksi ja toimiviksi, mutta silloin tällöin tulee myös ongelmia. Onnettomuudet ovat hankalimpia ja niihin tarjotaan yleensä vuokrakonetta, jollei asiakkaan konetta saada nopeasti kuntoon.

Tällaisessa pienyrityksessäkin pitää olla järkevää tekemistä ympäri vuoden ja sitä riittää heinäkoneiden kanssa. Toisaalta Kapdahlilla on myös omaa tuotantoa, kuten paalikantolaitteita, Jarno toteaa.

Pihalla odotti huhtikuussa lavettia muutama paalaaja.

Lue lisää McHalen tehtaasta

Lue seuraavaksi