Uutiset

Yleinen

Kaikki energiaratkaisut saman katon alta – Suomen ensimmäinen St1 Energiamyymälä Kankaanpäähän

”Suomesta on aiemmin kokonaan puuttunut tällainen kokonaisvaltainen energiapalvelu. St1 tarjoaa lähes kaikki uusiutuvan energian hyödyntämiseen ja hajautettuun tuotantoon perustuvat ratkaisut. Asiakkaan on nyt helppo hankkia niistä omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvat ratkaisut saman katon alta Energiamyymälän asiantuntijoiden opastuksella”, toteaa St1 Oy:n energiajohtaja Jari Suominen.

”St1:n tavoitteena on auttaa asiakkaita vähentämään energian kulutusta, kustannuksia ja päästöjä”, kertoi Suominen ensimmäisen myymälän avauspuheessaan. Tämä tavoite selittää jo sinällään yrityksen hakeutumista laitteiden ja kokonaisten energiajärjestelmien markkinointiin. St1 on jo nyt paljon muutakin, kuin polttonesteiden jakeluyhtiö.

”Yrityksen historia on lyönyt meihin vahvan leiman jakeluyhtiönä. Kankaanpään ja tulevien myymälöiden avaaminen taas kertoo kasvavasta energiayhtiöstä, joka kehittää uusia energiaratkaisuja”, korostaa Suominen ja jatkaa, ”Energiamyymälöiden valikoimiin tulevat tuotteet ovat jo nyt kaupallisesti merkittäviä, mistään kokeilusta ei siis ole kyse”.

”Bioenergiaan ja aurinkokeräimiin erikoistuneen KSM Lämpötekniikan oston ohella, toinen merkittävä yritysosto oli joulukuun alussa toteutunut, Huittislaisen R-Managementin kauppa. Kaupassa siirtyi St1:lle yrityksen kolme myymälää ja runsaasti osaamista lämpöpumppujen puolelta, sekä valmis tuotevalikoima.”

Kehittyvä myymäläkonsepti

St1 Energiamyymälän asiantuntijat suunnittelevat energiaa, ympäristöä ja kustannuksia säästävät kokonaisratkaisut niin kuluttaja- kuin teollisuusasiakkaidenkin tarpeisiin – vaikka jo olemassa olevan järjestelmän ympärille.

Tuotevalikoima kattaa erilaiset lämpöpumppujärjestelmät, pientuulivoimalat, pellettikattilat, aurinkosähkö- ja aurinkolämpöjärjestelmät, tuuli-aurinkohybridit, briketöintikoneet, moniöljypolttimet ja uusiutuvan energian pientuotteet. Myymälä tarjoaa myös asennuspalvelut.

St1 Energiamyymälöitä perustetaan ensi vaiheessa viisi kappaletta. Kankaanpään myymälä toimii entisen KSM Lämpötekniikka Oy:n tiloissa. Yrityksen liiketoiminta ja henkilöstö siirtyivät marraskuussa St1 Oy:lle. Seuraavat myymälät tullaan avaamaan Helsinkiin St1 Oy:n pääkonttorin yhteyteen sekä Tampereelle, Turkuun ja Vammalaan. Vuoden 2009 lopussa verkosto tulee kattamaan noin 15 myymälää.

Tulevien myymälöiden perustamisessa Suominen näkee paikkakunnan kokoa tärkeämpänä yrittäjien paikallisen osaamisen ja asenteen. ”Nykyisessä St1 –asemaverkossa on monia potentiaalisia yrityksiä tuleviksi St1 Energiamyymälöiksi ja konsepti sopii myös monille muille energia-alan yrityksille.”

Lisää tietoa yrityksestä ja tuotteista löydätte nettiosoitteesta www.st1.fi

Lue seuraavaksi