Uutiset

Yleinen

Ecolator palkkaa 100 uutta työntekijää vakituiseen työsuhteeseen

Ecolatorin palvelu sisältää jätevesiasetuksen edellyttämän suunnittelun, rahoituksen, puhdistamon asennuksen ja huoltopalvelun. Jätevesijärjestelmien kauppaa vilkastuttaa nyt myös jätevesiasetuksen määräajan umpeutuminen sekä vuoden alussa korotettu kotitalousvähennys.

Jätevesiala kasvaa nopeasti

Ecolatorin työntekijöiden määrä lisääntyi jo viime vuonna 50 hengellä ja yhtiön myynti kasvoi 294%. Nyt palkattavat 100 uutta työntekijää kaksinkertaistavat yhtiön henkilöstön. Vuoden 2009 myynnin odotetaan nousevan 17 miljoonaan euroon. Työllistävä vaikutus voi myynnin kasvaessa olla huomattavasti suurempi, koska Ecolatorin tuotteet valmistetaan Suomessa. Yhtiön tuotteilla on kysyntää myös ulkomailla; vienti on avautumassa Euroopassa ja puhdistamoita on toimitettu myös Euroopan ulkopuolelle.

Valtioneuvoston jätevesiasetus 542/2003 edellyttää, että noin 300 000 haja-asutusalueiden kiinteistön tulee saattaa jätevesijärjestelmänsä asetuksen mukaiselle tasolle vuoden 2013 loppuun mennessä. Ecolatorin palvelupaketti on kysytty sen helppouden johdosta. Ecolator –puhdistamot ovat läpäisseet Suomen Ympäristökeskuksen (SYKE) tekemät tiukat CE-testit. Pienpuhdistamojen CE-merkintä tulee pakolliseksi vuonna 2011 Euroopan rakennutuotedirektiivin myötä.

Ecolator -puhdistamo puhdistaa jätevedet määräysten vaatimalle tasolle ympäristöystävällisesti. Ecolator-teknologia hyödyntää biologis-kemiallista panosprosessia. Panosprosessissa jokainen jätevesierä saa samanlaisen hallitun käsittelyn. Ecolatorissa puhdistettu vesi voidaan purkaa puhdistusprosessin jälkeen takaisin luonnon kiertokulkuun.

Lisätietoja: http://www.ecolator.fi/
Kuva: Ecolator – arkisto

Lue seuraavaksi