Blogi

Konepörssin monet kanavat

Konepörssin numeron 12 myötä vaiherikas vuosi 2022 taputellaan pakettiin. Uutiset maailmalta ovat olleet kovin murheellisia, mutta toivottavasti ensi vuosi on tätä loppuvaa vuotta parempi.

Konepörssi on tänä päivänä paljon muutakin kuin pelkkä postilaatikkoon tai nettiin kuukausittain ilmestyvä lehti. Uskallan sanoa, että lehtemme ja kaikkien julkaisukanaviemme avulla tavoitamme alan laajimman ammattilaisjoukon ja ostajakunnan Suomessa. Niin rakennus- kuin kuljetusalankin ihmisiä. Ja seurataan meitä toki Suomen rajojen ulkopuolellakin.

Tätä pääkirjoitusta kirjoittaessani tilastot kertovat seuraavaa: ajanjaksolla 1.1.2022–27.11.2022 nettisivuillamme (www.koneporssi.com) on tehty lähes 1 400 000 sivun aukaisua, joita on suorittanut yli 600 000 eri käyttäjää. Siis reilusti yli miljoona klikkausta mielenkiintoisiin uutisiin. Konepörssin uutiskanava tarjoaakin lehden ohella ja kanssa erinomaisen alustan markkinoida tuotteita ja palveluja alan ammattilaisille.

Hieman yllättäen, tai sitten ei niin yllättäen, luetuimmaksi uutiseksi nousee aprillipila, jossa kerroimme lehmien virtsasta jalostetusta AdBluesta, vai pitäisikö sanoa AdYellow-ihmeaineesta. Huumorin kukan suosio ei kuihdu vaikeinakaan aikoina.

Konepuolella myös vanhan tiehöylän kunnostusta valaissut artikkeli sekä metsäautoteiden aurauksesta kertova tarina nousivat TOP 5 -joukkoon. Näitä juttuja availtiin kymmeniä tuhansia kertoja. Ja noin neljän minuutin keskimääräiset lukuajatkin kertovat, että jutut on luettu, ei vain avattu ja poistuttu saman tien.

Kuljetuspuolen luetuin artikkeli oli ”Laser puolitti peruuttamiseen käytetyn ajan” ja hopealle sijoittui perävaunujen rengaspaineiden seurannan pakollisuudesta kertova juttu. Molemmilla noin 11 000 avauskertaa.

Edelleen tilasto kertoo, että yli 600 000 sivuilla vierailleesta lähes 400 000 on selaillut uutisia kännykällä, vajaat 200 000 tietokoneella ja noin 30 000 tabletilla. On siis ensiarvoisen tärkeää, että sivut skaalautuvat oikein myös kännyköiden näytöillä.

Uutissivut toimivat myös erinomaisesti lehdessä julkaistujen artikkelien täydentäjänä. Kun tilaa on lehdessä tarjolla rajoitetusti, julkaisee toimitus nettisivuilla lisäkuvia ja videoita. Marraskuun loppuun menneessä tänä vuonna olimme julkaisseet lähes 900 artikkelia eli noin 80 kuukautta kohti. Joulukuun lopussa tullaan olemaan siis noin 1 000 julkaistun jutun lukemassa. Kaikkiaan uutispalvelussamme on jo lähes 10 000 artikkelia.

Konepörssi Facebookissa

Jaamme Facebook-sivullemme linkit nettisivujen uutisiin sekä myös muuta materiaalia, joka julkaistaan vain ja ainoastaan Facebook-alustalla. Näitä ovat esimerkiksi lyhyet videoklipit. Seuraajia on lähes 12 000. Sivu on avoin kaikille Facebook-kävijöille eikä rajattu omille seuraajille, joten todellinen sivun kävijämäärä on paljon tuota edellä mainittua lukemaa suurempi.

Huomionarvoinen seikka on, että uutissivuillemme tulee kävijöitä toiseksi eniten juuri Facebookin kautta. Piikkipaikalla on Google eli sen hakukenttään kirjoitetaan varsin usein suoraan sana Konepörssi.

Youtube-kanavallamme on lähes 12 000 tilaajaa. Tänä vuonna kanavalle on jo tuotettu lähes 50 kappaletta artikkeleita täydentäviä videoita. Yhteensä videoitamme on katsottu reilusti yli yhdeksän miljoonaa kertaa. Muutaman minuutin videoklipille saadaan sovitettua runsaasti asiaa.

Olemme läsnä myös Instagramissa ja Linkedlnissä. Konepörssin uutiskirje ilmestyy kahdesti viikossa.

Jos et vielä ole tutustunut yllä mainittuihin kanaviin, niin tee se nyt ja ota seurantaan alan kattavimmat palvelut.

Ensi vuonna jatkamme valitsemallamme linjalla. Asiakkaillemme tarjoamme edelleen monipuoliset ja lukumääräisesti erittäin seuratut kanavat markkinointiin. Räätälöimme edellä mainittuja palveluja käyttäen toimivia ratkaisuja markkinoinnin tueksi.

Konepörssi numero 1/2023 ilmestyy alkaen 18.1.2023 ja aineistopäivä on 4.1.2023.Kuvitus: Pauli Maukonen