Uutiset

Autot

Veho Pirkkala harjakorkeudessa

 

Uusi palvelukeskus sijaitsee Tampereen läntisen kehätien varressa Pirkkalan Linnakallion alueella ja sinne kuljetaan Kurikan liittymästä. Alueella ei vielä ole muita, mutta todennäköisesti vuosikymmenen kuluttua tilanne on toisin. Veho on ollut Tampereen alueella ennenkin uudisraivaajan roolissa – kun se rakensi Taninkadulle 80-luvun alussa autotalon, oli alue hiljaista maalaismaisemaa valtatien varressa, kun se nyt on yksi suurimmista Tampereen liike-elämän keskuksista.

Harjannostajaispuheessaan Vehon hyötyajoneuvotoiminnasta vastaava johtaja Juha Ruotsalainen kiitteli erityisesti rakennustöissä toimineita ammattimiehiä, mutta myös yhteistyökumppaneita, joista rakennuttajana toimii Kuljetusliike Aimo Sulin Ky yhdessä Rakennus Luukila Oy ja Team Danielsson Oy kanssa. ”Ilman osaavia ammattilaisia ei olisi tapahtunut näin nopeasti niin paljoa.”

Ruotsalainen totesi, että tämänkin kovasti odotetun autotalon eräänlaiset kulmakivet valettiin vuonna 2007, kun Veho hankki yritysjärjestelyin Sisun huoltoverkoston. ”Pian kaupan teon jälkeen meille selvisi kuinka paljon osaavaa ja ammattitaitoista henkilökuntaa olimme saaneet, mutta toimitilat eivät olleet samalla tasolla. Nopeasti syntyi konseptitalo, joita ehdittiin vuoden 2008 aikana rakentaa kolme kappaletta.”

Keväällä uusiin tiloihin

”Tampere on liikenteen solmukohdassa, joten täällä tarvitaan suuremmat toimitilat kuin konseptitalossa. Rakennuksessa on paljon samaa kuin konseptitaloissa, mutta siitä on rakennettu monessa suhteessa suurempi”, kertoi Ruotsalainen.

Pirkkalan asiakaspalvelukeskus on reilusti kaksinkertainen Porissa, Kuopiossa ja Lahdessa sijaitseviin konseptitaloihin verrattuna. Noin 5500 neliömetrin rakennus pitää sisällään muun muassa 10 läpiajettavaa, pituudeltaan 32 metrin huoltopartta, erillisen testihallin dynamometreineen sekä kuuden huoltopaikan osaston erityisesti pakettiautojen huoltoon. Tiloissa tulee työskentelemään 60 mekaanikkoa ja kaikkiaan 75 henkilöä, ehkä enemmänkin.

Rakennus luovutetaan Vehon käyttöön maaliskuun puolivälissä ja silloin alkaa myös muutto uusiin tiloihin. Veho Hyötyajoneuvojen Länsi-Suomen aluejohtaja Rami Keinänen kertoo, että ensimmäisenä tiloihin muuttaa Perkkoonkadun väki ja huhtikuulla taninkatulaiset. Taninkadun tilat jäävät Vehon henkilöautomyynnin käyttöön, mutta edelleen siellä myydään myös Sprinteriä ja Vitoa, joten tältä osin toimintaa on edelleen kahdessa pisteessä.

Virallisia avajaisia Keinänen kertoo vietettävän syksyllä, mutta avoimia ovia varmasti jo huhtikuulla. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, josko Veho esittelee uusia tilojaan jo Mansen Mörinöillä.

 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi