Uutiset

Autot

Valtakunnallinen kampanja etsii ansioituneita kuljettajia

Valtakunnallinen kampanja etsii ansioituneita ammattikuljettajia ympäri Suomen. Lokakuun loppuun käynnissä olevassa kampanjassa etsitään kuljettajia, jotka ovat esimerkillisiä omassa ammattikunnassaan ja jotka osoittavat herrasmiesmäisyyttä, avuliaisuutta ja kohteliaisuutta muita tiellä liikkujia kohtaan. Lisäksi etsitään kuljettajia, jotka ovat osoittaneet rohkeutta, nopeaa ajattelukykyä sekä suoraselkäisyyttä mahdollisissa onnettomuustilanteissa. Kampanjaan liittyvässä kilpailussa raati valitsee kuljettajista voittajan, joka saa 5 000 euron palkinnon.

Ammattina sankari -kampanjaan ja siihen liittyvään kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat ammattikuljettajat, jotka työskentelevät raskaan kaluston parissa kuorma-auto- tai linja-autoliikenteen yrityksessä. 5 000 euron pääpalkinnosta puolet annetaan voittajalle ja puolet ohjataan hänen osoittamaansa kotimaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen. Kilpailun järjestää Bridgestone Finland Oy yhdessä lukuisten yhteistyökumppaneidensa kanssa.

– Nyt käynnissä oleva kampanja on jo kaikkiaan kuudes kerta, kun haluamme palkita ansioituneita raskaan liikenteen ammattikuljettajia. Tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta sekä kuljettajan ammatin arvostusta, kertoo Bridgestone Finlandin myyntipäällikkö Jussi Huhta. – Lisäksi haluamme muistuttaa suurelle yleisölle, kuinka tärkeä osa yhteiskuntaamme kuljetusala on ja että alalla toimii erittäin esimerkillisiä alansa ammattilaisia, Huhta jatkaa

Kilpailuun voi osallistua internetissä osoitteessa www.ammattinasankari.fi. Sankaritarinan voi kirjata osallistuja itse tai hänen työkaverinsa, työnantajansa, avun saanut henkilö tai muu avustustapahtumien kulun tunteva henkilö. Kilpailuaika on voimassa lokakuun loppuun.

Viime vuonna Ammattina sankari -palkinnolla palkittiin haapajärveläinen Leo Muhonen, joka esti ansiokkaalla toiminnallaan lisävahinkojen syntymisen saavuttuaan hirvikolaripaikalle. Liikenne- ja viestintäministerin kunniamaininnan sai porvoolainen Patrik Björkman, joka toteutti BB Kuljetus -yrityksensä kanssa ala-asteen oppilaille suunnatun Rekka Liikenteessä –kampanjan.

Ammattina sankari -kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Bridgestone Finlandin lisäksi Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry, Rahtarit ry, Veho Hyötyajoneuvot, ABC-ketju, Raskas Kalusto –lehti, Örum Oy Ab ja Image Wear.

Lue seuraavaksi