Uutiset

Autot

Uusi Hyundai Santa Fe myynnissä

Pariisin autonäyttelyssä Euroopan ensiesittelynsä saaneen uuden Hyundai Santa Fe-mallin myynti on alkanut Suomessa. Valmistajan mukaan uuden Santa Fe:n muotoilu noudattelee Hyundaille tunnusomaista Fluidic Sculpture -muotokieltä. Edeltäjämalliin verrattuna uusi Santa Fe on 40 milliä pidempi, 5 milliä leveämpi ja 45 milliä matalampi. Akseliväli on säilynyt ennallaan 2 700 millimetrissä. Tavaratilan koko on 5-paikkaisissa malleissa 585 – 1 680 litraa ja 7-paikkaisissa vastaavasti 516 – 1 615 litraa.

Varustetasoja on kaksi – Style ja Premium. Style-varustetasossa vakiovarusteena on muun muassa automaattinen kaksialueilmastointi, Smart Key -avaimeton järjestelmä, sähkösäätöinen kuljettajan istuin, elektroninen seisontajarru ja pysäköintitutka. Style-varustetasoa voi täydentää Plus Pack -varustepaketilla, johon kuuluu muun muassa ksenon-valot, LED-takavalot ja nahkaverhoilu. Premium-malleissa on lisäksi muun muassa mukautuvat ksenon-ajovalot, 19” kevytmetallivanteet, navigointijärjestelmä, aktiivinen kaistavahti ja pysäköintiavustin.

Moottorina on 2.2-litrainen diesel, jonka suurin teho on 145 kW (197 hv) / 3 800 r/min ja vääntö vaihteistosta riippuen joko 421 Nm (6MT) tai 436 Nm (6AT). Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt ovat luokkansa pienimpiä: manuaalivaihteisessa mallissa yhdistetty polttoaineen kulutus on ainoastaan 5,7 l/100 km, mikä on yli 20 prosenttia edeltäjäänsä alhaisempi.

Uuden Hyundai Santa Fe:n CO2-päästöt ovat vaihteistosta ja varustetasosta riippuen välillä 149-178 g/km. Automaattisesti kytkeytyvä neliveto voidaan lukita, jolloin vetosuhde on kiinteä 50:50 alle 40 km/h nopeudessa.

Uudessa Hyundai Santa Fe:ssä on vakiona 7 turvatyynyä. Aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä ovat ESC-ajonvakautuksen lisäksi muun muassa VSM-ajonhallintajärjestelmä, TSA-perävaunun vakautusjärjestelmä ja aktiivinen konepelti. Uusi Santa Fe saavutti viime vuonna puolueettomassa Euro NCAP -törmäystestissä täydet viisi tähteä ja luokkansa parhaat pisteet.

Lue seuraavaksi