Uutiset

Autot

Toyota Land Cruiser – 60 vuotta nelivetoa

Toyota Land Cruisereilla on valloitettu arktisia alueita, ajettu aavikoiden ja sademetsien halki, työskennelty kaivoksissa ja pelastettu ihmisiä haastavista paikoista. Malli on osoittautunut myös verrattomaksi kumppaniksi seikkailtaessa eri puolilla maapalloa. Land Cruiser on myös yksi automaailman lujarakenteisimmista nelivetomallista tarjoten kuljettajalle maastoajo-ominaisuuksia ja miellyttävää matkustusmukavuutta maantieoloissa.

Mallin on valinnut sen 60-vuotisen historian aikana yli kuusi miljoonaa asiakasta, yli 190 eri maassa.
Pitkäkestoinen menestystarina juontaa juurensa BJ-mallin esittelyyn vuonna 1951. BJ oli ensimmäinen ajoneuvo, jolla ajettiin Japanin Fuji-vuoren 2500 metrin korkeudessa sijaitsevalle tarkkailuasemalle. Vuonna 1955 viimeiselle BJ-mallille annettiin nimi Land Cruiser; se on sanayhdistelmä, josta tuli sittemmin synonyymi luotettavalle ja kestävälle nelivetoautolle. 1950- ja 1960-luvuilla Toyotan strategia painotti vientiponnisteluja kehittyville markkinoille kuten Lähi-itään ja Etelä-Amerikkaan. Näillä alueilla Land Cruiserin kova suosio siivitti vahvasti yrityksen kehitystä ja mainetta.

Alun perin työkäyttöön suunnitellusta autosta esiteltiin kaksi täydentävää korimallia erityyppisiä asiakastarpeita tyydyttämään. Vuonna 1966 Toyota esitteli Land Cruiser FJ55-mallin, joka oli ensimmäinen farmarimallia muistuttava, ns. Station Wagon -versio. Se toimi nykyisen Land Cruiser V8 -mallin edeltäjänä, vastaten kasvavaan tarpeeseen kuljettaa ihmisiä ja kuormaa. Vuonna 1984 Toyota näki järkeväksi kehittää aiempaa kevyemmän mallin, jossa mukavuuteen yhdistyy helppo muunneltavuus ja tinkimätön etenemiskyky maastossa.

Nykyinen, vuonna 2010 lanseerattu Land Cruiser nosti rimaa yhä korkeammalle laadun, luotettavuuden ja tyylikkyyden osalta. Nämä ovat kaikki ominaisuuksia, joista Toyotan maastoautot tunnetaan ympäri maailman.

 

Lue seuraavaksi