Uutiset

Autot

Sunlight uudistaa mallistonsa

Sunlight mallivuosi 2014

Saksalainen matkailuajoneuvovalmistaja Sunlight lähtee mallivuoteen 2014 tutuilla pohjaratkaisuilla, mutta ulkoisesti uudistuneella ilmeellä. Valmistajan mukaan Sunlight 2014 on tyylikäs yhdistelmä mattavalkoista punaisin ja antrasiitin värisin tarroin somistettuna.

Sisällä muutos on pohjaratkaisuja lukuun ottamatta lähes totaalinen. Kalusteiden uusi ”Tiny Wood” –puusävy, uudet laivankansi-tyyliset lattiapinnat, sisäseinien uusi kangastyylinen ”Lino Sand”-materiaali sekä ilman vetimiä avattavat ja kromilistoin somistetut sekä kaarevat yläkaappien luukut luovat asunto-osaan valoisan ja avaran tunnelman. Uudet pöytä- ja työtasot, Sunlight-logolla varustettu tiskialtaan lasikansi, epäsuora valaistus ja läpi ajoneuvon pesutilaa lukuun ottamatta jatkuva LED-valaistus saavat ”käytännöllisesti varusteltuna” matkailuautona markkinoitavan Sunlightin näyttämään houkuttelevalta.

Uusina tekstiileinä ovat ruskeasävyinen Coconut ja sinisävyinen Sunflower. Varustelun tasoa täydentävät vielä istuinryhmän alaslaskettavat niskatuet sekä irrotettavalla ja pestävällä puuvillakankaalla päällystetyt patjat vuoteissa.

Alustana Sunlighteissa on matkailuautoille suunniteltu Fiat Ducato Euro 5+ dieselhiukkassuodattimella ja leveällä raidevälillä. Turvallisuusvarusteet kuten kuljettajan turvatyyny ja elektroninen jarruvoiman jako kuuluvat niin ikään Sunlight-matkailuautoon vakiona. Suomeen tuleviin autoihin lähes poikkeuksetta otettavaan 2 230 euron hintaiseen alustapakettiin on lisätty korkeussäädöllä varustettu apukuljettajan istuin. Muita pakettiin kuuluvia varusteita ovat ohjaamon ilmastointi, apukuljettajan turvatyyny, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät sivupeilit, vakionopeudensäädin, radiovalmius sekä sivupeiliin integroitu antenni.

Pohjaratkaisusta riippuen Suomessakin usein toivottuja varusteita kuten 5. matkustajapaikka, isompi 166 litran Thetford-jääkaappi ja markiisi ovat saatavilla lisävarusteina. Avaruutta asuintilaan tuo useimmissa malleissa uusi L-keittiö.

Lue seuraavaksi