Uutiset

Autot

Matkailuauto Alhamon tapaan

Mercedes-Benz Sprinter on tyypillinen Alhamolle varusteluun tuleva auto. Pääasiassa autot ovat uusia, mutta myös käytettyä kalustoa tulee rakennettavaksi. Juha Alhamo kertoo, että uusi auto on helpompi tehdä kuin vanha, sillä purkamista ei ole yhtä paljoa. ”Puramme vanhoistakin autoista vaneroinnit, jotta saamme eristykset paikoilleen. Tämä lisää työtä yhdellä ylimääräisellä työvaiheella.”

Käytännön esimerkki Sprinter-matkailuautosta

Pihassa on juuri valmistunut Sprinter, joka on keskimääräistä paremmilla varusteilla rakennettu matkailuauto, niin sanottu retkeilyauto. Tähän pitkän mallin autoon on matkustamon lisäksi saatu varsin kookas tavaratila, jossa tilavuutta on 9-10 kuutiometriä. Väliseinän hylly, jossa vuodepaikat osittain sijaitsevat, ei vie tavaratilasta tärkeintä lattiatilaa. Lisäksi väliseinän alaosassa on luukku, joka avaamalla saadaan vielä lisää mittaa tavarakuljetuksia ajatellen. Mitoitus tässä autossa on tehty siten, että luukun ansiosta tavaratilassa on mahdollista kuljettaa suurtakin moottorikelkkaa.

Tavaratilan vaneroinnin alla on täyseristys, kuten koko autossa ympäriinsä. Takasisälokasuojat ja tavaratilan pyöränkoteloiden suojat auttavat osaltaan ehkäisemään rengasäänien kulkeutumista auton sisään. Tavaratilan valaistus on hoidettu led-valaisimin.

Matkustamo on verhoiltu tyylikkäästi ja huolitellusti. Listat ovat mahonkia samoin kuin pöytä ja kaappikin. Istuinpaikkoja tässä autossa on kaikkiaan viisi, jonka ansiosta istuimet ovat ylellisen väljästi. Etuistuimet on verhoiltu samalla materiaalilla kuin takarivin M1-luokkaan hyväksytyt Sicom-erillisistuimet.

Tukevasti elektroniikkaa

Keskeisenä tässä autossa on Kenwood-multimediakeskus, joka käsittää muun muassa soittimet, puhelinvalmiuden Bluetooth-yhteydellä, navigoinnin, peruutuskameranäytön ja television. Soittimen oman näytön lisäksi autossa on matkustamon puolella 17 tuuman erillinen näyttö. Äänentoistoon on panostettu Dls-lisäkaiuttimilla sekä Infinity-matalabassoyksiköllä. Invertterin avulla autossa voidaan käyttää tavallisia verkkojännitteellä toimivia laitteita. Keittiövarustuksena on Waecon valikoimista valitut kahvinkeitin ja CR50-jääkaappi. Halogeenivalaistus on varustettu himmentimellä. Peruutusta helpottamassa on PSVT-peruutuskamera, joka on kätevä myös perävaunun kytkennässä.

Edellä mainitut varusteet kuluttavat väkisin sähköä kohtuullisen paljon ja siksi auto on varustettu kahden akun järjestelmällä sekä ylläpitolaturilla, jolla akut saadaan ladattua verkkojännitteestä.

Autoon on haluttu näyttävyyttä myös ulospäin. Näitä on saatu asentamalla Cobra-kromisarja, Vision Xenon -lisävalot ja Thomason-aluvanteet.

www.alhamo.fi

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi