Uutiset

Autot

Liikennevahinko ulkomailla? Korvausedustajarekisteri auttaa

Korvaavan tahon löytäminen olla haastavaa, mikäli joutuu liikenneonnettomuuteen ulkomailla. Tästä syystä Liikennevakuutuskeskuksen verkkosivuilta löytyy nyt korvausedustajarekisteri, jonka avulla saa selville minne voi ottaa yhteyttä korvauksien hakemista varten.

Saadakseen tarvittavat tiedot rekisteristä vahingonkärsineen täytyy tietää vahingon aiheuttaneen ajoneuvon kotimaa. Mikäli vahingon aiheuttaneen ajoneuvon vakuutusyhtiö on jo tiedossa, haun kautta saa yhtiön tarkemmat yhteystiedot tai yhtiön mahdollisen korvausedustajan tiedot.

Korvausedustajalla tarkoitetaan tahoa, jonka ulkomainen vakuutusyhtiö on valtuuttanut toimimaan edustajanaan kansainvälisten vahinkojen hoidossa. Korvausedustaja käsittelee liikennevahingot ulkomaisen vakuutusyhtiön lukuun.

Liikennevakuutuskeskus toimii niin sanotun liikennevakuutusdirektiivin edellyttämänä tietokeskuksena Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että Liikennevakuutuskeskus mahdollistaa ulkomailla liikennevahinkoon joutuneille suomalaisille korvauksen hakemisen Suomesta käsin. Näin liikennevahinkoon toisessa ETA-maassa joutunut henkilö voi hakea korvausta vastapuolen liikennevakuutuksesta omassa kotimaassaan omalla äidinkielellään.

Korvausedustajarekisterin hakupalvelu on kuluttajille maksuton. Uudistettu ja aiempaa laajempi palvelu löytyy nyt osoitteesta www.lvk.fi/ic.

Lue seuraavaksi