Uutiset

Autot

Länsiauto laajenee

Suomen suurimmat Opel-jälleenmyyjät LänsiAuto Oy ja MetroAuto Oy sekä Opelin maahantuoja GM Finland Oy ovat sopineet MetroAuton Opel-edustusten siirtymisestä LänsiAutolle pääkaupunkiseudulla ja Turussa 1.10.2014 alkaen. Järjestely toteutetaan liiketoimintakauppana, jossa LänsiAutolle siirtyvät Opel-myynnin ja -huollon lisäksi MetroAuton Chevroletin, Saabin ja GM:n USA-merkkien huoltopalvelut näillä paikkakunnilla. MetroAuto jatkaa Opel-jälleenmyyjänä Tampereella.

”MetroAuton fokus on nyt pääkaupunkiseudun Toyota-, Skoda- ja Subaru-edustuksissa sekä Turun ja Tampereen autotalojen kehittämisessä. Autoalalla pitkään jatkunut ylikapasiteetti vaatii keskittämistä ja kaupan myötä MetroAuton edellytykset toimia asiakaslupauksensa mukaisesti paranevat”, perustelee MetroAuton toimitusjohtaja Jussi Rapala.

Liiketoimintaan liittyvä henkilökunta siirtyy LänsiAuton palvelukseen vanhoina työntekijöinä, mutta kauppaan ei kuulu liiketiloja: myynti- ja huoltopalvelut siirtyvät LänsiAuton autotaloihin Espoossa, Helsingissä, Vantaalla ja Turussa. Helsingin Herttoniemeen luodaan Suomen ensimmäinen eksklusiivinen Opel-myymälä.

”Tämä järjestely parantaa olennaisesti kannattavan Opel-liiketoiminnan edellytyksiä, kun puramme siihen vuosikymmenien varrella kertyneen ylikapasiteetin. Asemamme kannattavasti kasvavana autokaupan ketjuna vahvistuu. Samalla meille avautuu mahdollisuus investoida sekä taloudellisesti että toiminnallisesti entistä voimakkaammin Opelin markkinaosuuden kasvattamiseen sekä Opel-asiakkaiden sujuvaan ja joustavaan palvelemiseen. Koemme Opelin maahantuojan tuen tässä liiketoimintakaupassa olevan suuri luottamuksen osoitus meitä kohtaan”, kuvailee LänsiAuton varatoimitusjohtaja Tommi Köninki. 

Opelin henkilöautomyynti on kasvanut vuonna 2014 noin 15 prosentilla vuoteen 2013 verrattuna, kun henkilöautojen kokonaismarkkinat ovat samaan aikaan säilyneet jokseenkin ennallaan. Opelin markkinaosuus on noussut kahdessa vuodessa 3,5 prosentista yli 4,5 prosenttiin. Opel-pakettiautomyynti on kasvanut vielä nopeammin; yli 40 prosenttia.

”Vähäpäästöinen Opel-mallisto on saavuttanut asiakkaiden suosion, mistä osoituksena on että Opel Astra, Mokka ja Insignia ovat kaikki nousseet Suomen myydyimpien autojen listalle. Pakettiautoissa odotukset myynnin kasvun jatkumiselle ovat voimakkaat, kun lanseeraamme täysin uuden pienipäästöisen ja turvallisen Vivaro-pakettiauton lokakuussa. Nyt toteutettavalla liiketoimintajärjestelyllä pyritään turvaamaan Opelin kasvu sekä tarjoamaan liikkeille mahdollisuus kannattavaan liiketoimintaan Suomen haastavilla automarkkinoilla”, toteaa Opel Finlandin toimitusjohtaja Rami Kittilä.

Lue seuraavaksi