Uutiset

Autot

Kuopion palveluliikenteeseen neljä uutta autoa

Savonlinjan kesäkuussa tilaamat neljä VDL MidCity -linja-autoa ovat aloittaneet liikennöinnin Kuopion palveluliikenteessä lokakuun alussa. VDL toteutti Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI -alustaan pohjautuvien autojen korimuunnokset.

Mercedes-Benzin valtuuttamana VDL jatkoi Sprintereiden koria 700 millimetrillä keskeltä autoa. Lopputuloksena syntyi kokonaispituudeltaan 8 metriset autot, joissa on poikkeuksellisen suuri esteetön matalalattia-osa, johon mahtuu helposti kaksi pyörätuolia. Pyörätuolipaikkojen lisäksi autoissa on 14 kiinteää turvavöillä varustettua istumapaikkaa sekä 4 klaffi-istuinta. Seisomapaikkoja on rekisteröity kymmenelle matkustajalle.

Autojen tehokas ilmastointijärjestelmä pitää sisälämpötilan miellyttävänä kesälläkin ja Suomen olosuhteisiin mitoitettu lämmitysjärjestelmä takaa lämpimän kyydin myös kireinä pakkaspäivinä. Matkustusviihtyvyyttä lisäävät Savonlinjan brändivärein verhoillut puolituristi-istuimet, suuret tummennetut panoraamasivuikkunat verhoineen, LED-valaistus sekä USB-latauspistokkeet.

Kuopiossa ja muissakin keskisuurissa kaupungeissa toimiva palveluliikenne PALI on perinteisen linja-autoliikenteen ja taksiliikenteen välimuoto. PALIssa on erityisesti otettu huomioon iäkkäämpien ja toimintaesteisten henkilöiden esteettömyys tarpeet. Se onkin saavuttanut erityisesti vanhusväestön ja vammaisten suosion, vaikka onkin osa kaikille avointa joukkoliikennettä.

Lue seuraavaksi