Uutiset

Autot

Koillismaalla matkustetaan mukavasti

Hanhela Lectica

Maarit Hanhela on kuusamolainen taksialan yrittäjä, joka on elämässään tottunut ottamaan haasteita vastaan suurtenkin muutosten edessä. Vuonna 2010 hänelle tarjottiin tilaisuutta siirtyä isänsä perheyritykseen ja turhia kursailematta Maarit jätti matkailualan vakinaisen työpaikan taakseen ja siirtyi taksialalle. Viime keväästä lähtien Maarit on toiminut itsenäisenä yrittäjänä ja toiminnan tehostamiseksi yritykseen on hankittu Hakalan Verhoomon valmistama Ford Transit Lectica Optima -invataksi 13 koululaispaikalla.

Maarit Hanhela on kasvanut yrittäjähenkisessä perheessä, jonka toimenkuvaan kuuluvat maa- ja metsätalous sekä lomamökkien vuokraustoiminta. Onkin luonnollista että vastuullinen ja haasteellinen yrittäjäelämä miellytti ahkeraa Hanhelaa ja askel ammattilaiseksi ei tuntunut liian isolta. Maarit toimi isänsä kanssa yhteistyössä nelisen vuotta ja suoritti alan yrittäjäkurssin, jonka jälkeen sukupolvenvaihdoksen aika tuli ajankohtaiseksi. Maaritin Pirssi Ky näki päivänvalon viime syksynä ja ura itsenäisenä yrittäjänä alkoi 1.4.2015.

Hanhela on hyvin perehtynyt yrittäjätoiminnan lainalaisuuksiin ja hän siirsi ajankohtaiseksi tullutta auton vaihtoa kunnes kuljetuskilpailutukset olivat valmiita. Uudet pitkäaikaiset sopimukset tarjosivat vankan pohjan ajoneuvokaluston päivittämiseen ja Hanhela suoritti autovertailun hyvin perinpohjaisesti. Omien kokemusten sekä kollegoiden suositusten kautta ajoneuvoksi valikoitui Ford Transit Van 350, joka täytti Hanhelan vaatimukset kokoluokkansa sekä etuvetoisuutensa ansiosta. Paikalliselta Wetterin myyjältä Maarit kuuli Lectican tarjoamista koriratkaisuista ja yhteistyö tamperelaisyrityksen kanssa sai alkunsa.

Hanhela Lectica istuimet

Maarit Hanhela tiesi hyvin tarkoin ajoneuvoonsa vaadittavat ominaisuudet ja toiminnot. Auton tulee soveltua 13 koululaisen kuljettamiseen, mutta samalla sen pitää nopeasti ja helposti muokkautua esteettömäksi taksiksi. ”Olen aivan riittävästi vääntänyt raskaiden mekanismien avulla istuimia pois pyörätuolipaikkojen edestä, joten tulevassa autossa muunneltavuuden tulee onnistua helposti. Hakalan Verhoomon Katri Hakala kävi esittelemässä Lectican ratkaisuja ja ne miellyttivät heti vaivattomuutensa ansiosta”, kertoo Hanhela.

”Lectican koululaisauto muuttuu todella näppärästi kahdelle pyörätuolimatkustajalle tai yhdelle paariasiakkaalle sopivaksi ja lisäksi kuljettajan työergonomia on huomioitu. Myös muut erikoistoiveeni, kuten läpikuljettava kaksipilarinostin ja ohjaamon kuljettajan rauhaa lisäävä 1 + 1 -paikkaisuus otettiin hyvin huomioon. Kaiken kaikkiaan Lectican palvelutaso oli todella korkea ja he ymmärsivät nopeasti työtehtävieni vaatimukset”, kiittelee Hanhela.

Perheenäitinä Maarit Hanhela tietää, miten tärkeää pienten koululaisten matkustusturvallisuus ja -mukavuus ovat. ”Kuusamossa koulumatkat saattavat kestää jopa tunnin aamun illoin, joten ei ole sama minkälaisella ajoneuvolla matkat tehdään. Lectican istuimissa lapset tulevat viihtymään ja pienimmille koululaisille valmistettiin Hanhelan toiveesta myös korokeistuimet turvallisuuden maksimoimiseksi. Lisäksi Lectican tyylikäs värimaailma, miellyttävä valaistu ja kunnon äänentoisto täydentävät matkustusmukavuutta pidemmilläkin matkoilla”, Hanhela kertoo.

Hanhelan ajoista merkittävimmän osan muodostavat luonnollisesti koululaisajot, Kelan ajot ja muut sopimuskuljetukset. Tämän lisäksi Maaritin Pirssi Ky avustaa lisäautona Kuusamo-Rukan alueen ruuhka-aikoina ja omana päivystysalueena yrityksellä on Holtiniemen alue. Päivystyksien suorittamisessa Hanhela antaa kiitosta alueen taksiautoilijoiden hyvälle yhteistyölle, jonka ansiosta asiakkaat saavat palvelua haastavinakin aikoina.Kaikesta huomaa, että Hanhela on erittäin tyytyväinen ammatinvalintaansa ja ura maalaistaksissa soveltuu iloisen ja puheliaan Maaritin olemukseen. ”Vaikka välillä työ on tietenkin rankkaa ja haastavaa, en ole kyllä päivääkään kaivannut takaisin toimistojen uumeniin”, naurahtaa Hanhela.

Lue seuraavaksi