Uutiset

Autot

Jatko-ohjaamolliset kevyet kuorma-autot Tuurista – myös Remontti-Reiska luottaa VHJ-Servicen laatuun

HJ Service Oy:n tarina alkaa viime vuosikymmeneltä, kun moto­crossia harrastavat Jouni Hietaniemi ja Jukka Vähäpesola huomasivat tarvitsevansa ajoneuvon, jossa voi kuljettaa ajopelin ja sen vaatimat varaosat sekä huoltovälineet mukana. Samalla ajoneuvon tulisi toimia myös yöpymispaikkana sekä päi­visin ajotoiminnan tukikohtana. Toimeliaat miehet pistivät tuumasta toimeen ja VHJ Service perustettiin elokuussa 2007. Heti alusta lähtien he ovat keskittyneet jatko-ohjaamoihin ja monikäyttöautoihin, mutta monitaitoisessa yrityksessä onnistuvat myös vaneroinnit, lisälämmittimien ja ilmastointien asennukset, maalaustyöt, äänieristykset, lasiasennukset sekä nukkaustyöt.

Jatko-ohjaamoissa vain mielikuvitus ja lainsäädäntö rajana

VHJ Servicen ominta aluetta on jatko-ohjaamojen rakentaminen sekä työ- että harrastuskäyttöön. Muutostyöt voidaan tehdä kaikkiin saatavilla oleviin kevytkuorma-automerkkeihin ja -malleihin. Henkilömääräksi ohjaamoissa voidaan va­lita 2 + 4 tai 3 + 4 henkilöä ja istuinten verhoilumateriaalin saa haluamallaan kankaalla.

Halogeeni- tai ledvalaistuksella ohjaamosta saa rakennettua erittäin tyylikkään tilan ja AV-puolen varustuksella saa kruunattua ohjaamon viihtyvyyden. Kunnon kokoinen jääkaappi sekä taittuva sänky takaavat käyttömukavuuden pitkienkin reissujen aikana. Kaiken kaikkiaan VHJ:llä pystytään toteuttamaan asiakkaan hyvinkin yksilölliset toiveet ja työtehtä­vien ja harrastusten vaatimat muutokset saadaan aikaan hyvän suunnittelutyön ansiosta.

Lisäpalveluilla kaikki samalla kertaa

VHJ Servicen eräs tärkeistä konsepteista on tarjota asiakkaalle kaikki toiminnot yhdellä käyntikerralla. Tämä onnistuu ammattitaidon ja alan muiden tekijöiden kanssa tehdyn tiiviin yhteistyön ansiosta. Kun asiakas toimittaa auton VHJ:lle esimerkiksi jatko-ohjaamoasennusta varten, voi hän samalla käynnillä tilata vaikka huoltoautokalusteiden, vanerien, kiinnitysjärjestelmien sekä valorautojen asennuksen. Näin asiakas saa valmiin paketin ja ajosta poissaoloaika on mahdollisimman lyhyt. Yhteistyökumppaniensa kautta VHJ:llä onnistuvat esimerkiksi

Modul-System-huoltoautokalusteiden, TAKI-kiinnitysjärjestelmän sekä Custom Truckin valotelineiden ja kylkiputkien asennukset. AV-puolella voidaan asentaa asiakkaan toimittama järjestelmä tai käyttää VHJ:n suosittelemaa versiota.

Sähköpuolen ammattiosaaminen ylpeyden aihe

VHJ:n erityisosaamisalueena ovat miesten edellisten uriensa kautta perintönä tulleet sähkötöiden sekä maalaus- ja peltitöiden huippukorkea osaamistaso. Näitä taitoja he ovat myös pitäneet yllä ja heiltä löytyvät alan vaatimat pätevyydet. Esimerkiksi autosähköpuolella 230 voltin järjestelmien ja generaattorien asennukset onnistuvat heiltä rutiinilla. Tämän ansiosta heidän asiakaskunnastaan löytyy hyvin vaativia asiakkaita, kuten Puolustusvoimat sekä useita sähkölaitoksia. VHJ osaa ottaa myös Suomen kovien olosuhteiden aiheuttamat vaatimukset huomioon ja esimerkiksi älykäs tupla-akkujärjestelmä varmistaa että starttia varten virtaa jää riittävästi kaikissa oloissa.

VHJ:n ratkaisut yllättivät Remontti-Reiskan iloisesti

Jorma Piisisellä oli aikaisemmin myös samantyylisesti varusteltu Mercedes-Benz Sprinter ja nyt oli aika päivittää ajoneuvo varusteineen uudelle tasolle. Autonvalinta oli helppoa, sillä MB:stä on tullut hänelle luottomerkki ja kun Espoon KehäVehon hyötyajoneuvomyyjä Ali Koivisto tuntee jatko-ohjaamoautot kuin omat taskunsa, oli valinta selvä. MB Sprinter 319 CDI:n pisin malli tarjoaa riittävästi tilaa, sillä taka­osaan jää muutosten jälkeen vielä yli 3,5 metriä tilaa. Tärkeää on myös se, että autoa voi ajaa myös pelkällä B-kortilla ja MB:n jouheva automaattivaihteisto, loistava jälleenmyyntiarvo sekä pitkä käyttö­ikä puhuvat auton valinnan puolesta. Viime vuoden aikana yli 25 Sprinter jatko-ohjaamoautoa myynyt Koivisto korostaa myös, että ainakin toistaiseksi näiden autojen verotus säilyy ennallaan myös huhtikuun ensimmäisen päivän jälkeen.

Piisinen kiinnitti huomiota töysäläisen VHJ-Service Oy:n lisäpenkillisiin kuorma-autoihin ja päätti pyytää VHJ:n miehiltä ideoita liikkuvan työpisteen varustelusta. Ehdotukset miellyttivät Jormaa ja myös tarjouksen osoittauduttua sopivaksi, hän antoi VHJ:lle suhteellisen vapaat kädet ajoneuvon toteutukseen. Perus­edellytyksenä hänellä oli runsas sähköpisteiden määrä, sillä kuvauskalusto vaatii reilusti latausvirtaa ajomatkojen ajaksi. Toinen vaatimus oli riittävä tavaratila kuvauskalustolle sekä rakennustyökaluille, kuten esimerkiksi sirkkelille. VHJ:llä oli muuten vapautta toteuttaa itseään ja niinpä Piisinen ei Töysään saapuessaan ihan tarkkaan tiennyt mitä oli vastassa.

Huoleen ei ollut syytä, sillä VHJ toteutti Piisisen vaatimukset mai­niosti. Yhtiön sähköpuolen asiantuntemus näytti parasta osaamistaan ja virtaa laitteisiin on kerrankin riittävästi saatavana. Myös valaistukseen on panostettu ja varsinkin sisätilojen upea valomaailma salmiakkikuvioineen herätti ihastusta. AV-maailma on viimeisen päälle ja siitä löytyvät esimerkiksi digiboxi, ylöstaittuva taulu-tv, DVD-järjestelmä sekä huippuluokan äänentoistojärjestelmä. Tilankäyttö on suunniteltu tarkasti ja suuri osa tekniikasta on upotettu piiloon, mutta kuitenkin helposti saavutettavaksi. Viimeistelyn taso on silmää miellyttävää ja ulkonäön kruunaavat useat äärivalot sekä tyylikkäät valoraudat ja turvallisuutta lisäävä peruutuskamera.

Silminnähden tyytyväinen Piisinen kertoi vielä koukkaavansa Klaukkalassa sijaitsevan Suomen Vaunuosan kautta, missä auton alusta viimeistellään huippukuntoon. Etupäähän asennetaan jäykät uretaanikumit, taakse lisäilmajouset sekä todella jämäkät kaksitoimiset iskunvaimentimet. Myöhemmin myös eteen asennetaan samanlaiset kaksitoimiset iskunvaimentimet. Tämän jälkeen ajoneuvolla on edessään tuhansia kilometrejä ja mielenkiintoisia kuvauskohteita Remontti-Reiskan matkassa.

Lue seuraavaksi