Uutiset

Autot

J. Rinta-Joupin matkailuajoneuvokauppa kasvaa

J. Rinta-Jouppi Oy on kaikkien tuntema automyynnin suuryritys, jonka valikoimaan ovat jo vuosien ajan kuuluneet myös matkailuautot sekä -vaunut. Päämerkkinä J. Rinta-Joupilla on matkailuautopuolella ollut Adria ja nyt mukaan tulleet Bürstnerin matkailuajoneuvot ovat piristäneet kauppaa entisestään. Vuosi 2017 näyttäkin J. Rinta-Joupin matkailuajoneuvopuolelle hyvin lupaavalta, sillä myyntiin on tulossa useita mielenkiintoisia uutuusmalleja ja myös käytetyn kauppa on kovassa vauhdissa.

J. Rinta-Joupin yli kymmenestä toimipisteestä viidessä on tällä hetkellä uusien matkailuajoneuvojen myyntiedustus ja ketjun jatkuvasti laajentuessa toiminta kasvaa entisestään. Kaiken kaikkiaan alan ajoneuvojen myynti on yrityksellä ollut hyvässä vauhdissa ja Bürstnerin mukaantulo tulee näkymään tilastoissa toden teolla ensi vuoden aikana. Toisena mielenkiintoisena uutuutena tulee olemaan Citroënin alustalle rakennettujen Adria-matkailuautojen saapuminen markkinoille.

Kestosuosikit pinnalla, varustetaso tärkeä

Seinäjoen Jouppilantien toimipisteen matkailuajoneuvojen myyntipäällikkö Petri Keisalan mukaan tietyt suosikkimallit tulevat säilyttämään asemansa myös jatkossa. ”Puoli-integroidut ajoneuvot reilulla seitsemän metrin pituudella ovat selkeästi kysytyimpiä ja vuoderatkaisuissa suositaan saareke- sekä erillisvuodeversioita. Merkittävänä tekijänä on tietenkin edelleen painoluokka eli auton tulee olla mielellään B-kortilla ajettavissa”, kertoo Keisala.

Varustetasoon ollaan Keisalan mukaan myös valmiita panostamaan entistä enemmän. ”Esimerkiksi etuosan alaslaskettavat vuoteet, markiisit, multimediaseinät, kamerajärjestelmät sekä monipuoliset talvivarustukset ovat nykyään oleellinen osa kaupantekoa ja myös käytetyissä niiden saatavuuteen kiinnitetään runsaasti huomiota. Onkin mukavaa huomata, että vaikka karavaanipuolen asiakkaiden keski-ikä on edelleen tavallista autokauppaa selvästi korkeampi, ei se todellakaan näy arkuutena teknisiin uutuuksiin suhtautumisessa”, naurahtaa Keisala. Myös naisasiakkaiden merkitys ajoneuvon valinnassa on tärkeä ja heidän sanansa ratkaisee erityisesti sisätilaratkaisuissa varustelutasossa sekä materiaalivalinnoissa.

Runsaasti uutuustarjontaa

Petri Keisala kertoo tämän vuoden suosikkimallin olleen Adrian 50-vuotisjuhlaversio Matrix 50 Years Edition ja iloisen yllätyksen toi Bürstnerin vauhdikas lanseeraus. ”Noin kuuden metrin pituinen Bürstner Nexxo Time T 569 osoittautui todella suosituksi ja retkeilyautojen kokoluokkaan sijoittuva matkailuautomalli myytiin loppuun hetkessä. Selvästikin tämän kokoluokan autoille on kysyntää ja lupaamme tarjota sopivia ratkaisuja tähän tarpeeseen myös ensi vuonna”, korostaa Keisala.

Monia karavaanareita kiinnostaa varmasti myös Citroën Jumper -alustojen saatavuus. ”Adrialta tulee tarjolle kattava valikoima Matrix Axess -ajoneuvoja Jumperin alustalla ja näissä ajoneuvoissa tekninen kehitys, tehokkaat Euro 6 -moottorit sekä korkea varustelutaso yhdistyvät hyvin houkuttelevaan hintatasoon. Myös Renault Master tulee kasvattamaan suosiotaan, vaikkakin Fiat Ducato varmasti säilyttää asemansa selkeänä ykkösenä”, tiivistää Keisala.

Huikea valikoima

Matkailuajoneuvomyynnissä korostuu nykyään entistä enemmän yksilöllisyys ja sopiva auto voidaan hakea hieman kauempaakin. ”Karavaanipuolella myyntialue on käytännössä koko maa ja asiakas saa J. Rinta-Joupilta aina luonnollisesti koko ketjun satojen ajoneuvojen valikoiman käyttöönsä. Matkailuajoneuvoihin erikoistuneet liikkeemme sijaitsevat Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Seinäjoella sekä Vantaalla ja asiantuntevat ammattilaisemme ovat valmiina etsimään jokaiselle asiakkaalle juuri hänen hintatasolleen sekä käyttötarkoituksiinsa sopivan luotettavan ajopelin laajasta valikoimastamme” päättää Keisala.

Lue seuraavaksi