Uutiset

Autot

Hymer Center – 30 vuotta huippumerkin matkassa

Hymer on muodostunut käsitteeksi matkailuautoalalla ja esimerkiksi Saksassa nimeä Hymer käytetään puhuttaessa matkailuautoista yleisellä tasolla. Espoolainen Hymer Center on toiminut merkin edustajana maassamme jo 30 vuoden ajan ja ensi vuoteen yritys suuntaa monien uutuusmallien voimin. Samalla Hymer Center panostaa entistä voimakkaammin jo nyt erittäin korkean asiakastyytyväisyyden kasvuun.

Hymer on Suomessakin matkailuautoalan premiumtason kärkituote, jonka hankkiminen on monella alan harrastajalla haaveena. Tänä vuonna Hymer Centerin kautta uuden omistajan löysi 25 uutta Hymeriä ja vaihdossa tulleille Hymereille löytyi myös ostaja nopealla tahdilla. Hymerin suosion ja merkkiuskollisuuden tuntee hyvin Antti Kekäläinen, joka otti Hymer Centerin vetovastuun vuonna 2007. Jo sitä ennen hän oli toiminut yrityksessä miltei kaikissa työtehtävissä, joten ala on hänelle tuttu niin myynnin kuin jälkimarkkinoinnin kautta. Kekäläisellä on selkeä visio yrityksen eteenpäin viemisestä ja jo tämän vuoden aikana Espoon toimitiloihin valmistuu uusi nykyaikainen studiotyyppinen myymälä.

Hymer alan standardi

Hymer-tuotteet ovat kautta historiansa olleet tunnettuja laadukkuudestaan sekä teknisestä edelläkävijyydestä. ”Hymer on alan keulakuva, jonka tuotteiden viimeistelyn taso luo vertailupohjan kilpailijoille. Ei olekaan siis ihme, että Hymerin asiakkaat ovat erittäin merkkiuskollisia ja Hymer vaihdetaan lähes poikkeuksetta vain uuteen Hymeriin”, kertoo Kekäläinen. ”Onnistuneella imagomarkkinoinnilla myös asiakaskunnan ikäluokkaa on saatu hieman laskettua, vaikkakin alan nuorentamisessa on edelleen runsaasti tekemistä. Suuntaus on kuitenkin oikea ja nyt lapsena karavaanarielämästä vanhempiensa tai isovanhempiensa kanssa nauttiva on potentiaalinen tulevaisuuden asiakas”, Kekäläinen lisää.

Houkuttelevat uutuusmallit

Hymerin vuoden 2017 kiinnostavimpia tuotteita ovat B-Klasse Dynamic Line sekä uudet nelivetomallit. ”Dynamic Line -mallistossa ajoneuvon paino on saatu onnistuneen suunnittelun ja perinteisten konstruktioiden haastamisen kautta alas, mikä näkyy alle 3,5 tonnin painona huikeasta varustelutasosta huolimatta. Tämä on edelleen hyvin tärkeää ajokorttivaatimusten kiristyessä entisestään”, korostaa Kekäläinen. ”Keveys perustuu onnistuneisiin, hyvin laadukkaisiin materiaalivalintoihin ja esimerkiksi alumiinin käytön ansiosta pelkästään kalusteiden paino on laskenut yli 150 kiloa. Varustepuolella suosittuja ovat olleet esimerkiksi nestekeskuslämmitys sekä tuplaikkunat. Alustoissa Fiat Ducaton mallistossa on tarjolla kolmen eri teholuokan moottoria ja automaattivaihteisto täydentää valikoiman kattavuuden”, jatkaa Kekäläinen.

Monelle matkailuautoilijalle ensiarvoisen tärkeää on ajoneuvon nelivetoisuus. ”Talvisten mökkiteiden haasteet ja perävaunun vetäminen ovat monelle tärkeä osa ajamista. Nelivedon avulla liikkumisen vapaus laajenee ja ajoneuvosta saa paljon enemmän irti ympäri vuoden”, korostaa Kekäläinen. Hymeriltä nelivetoja on tarjolla kolmeen eri mallisarjaan Mercedes-Benzin alustoilla niin integroituihin, puoli-integroituihin sekä retkeilyautojen luokkiin.

Varustevalikoima ja jälkimarkkinointi kunnossa

Espoon Hymer Centerille palvelun tason vastaaminen Hymerin laatustandardeja on kunnia-asia. ”Meillä takuu-, huolto-, varaosa sekä varustepuolen onnistuminen ovat ensiarvoisen tärkeää ja niihin panostetaan todella voimakkaasti. Huoltopuolella meillä on kaksi täysikokoista huoltopaikkaa ja alan arvostetun ammattilaisen Jari Ahonvalan johdolla hoidamme kyllä kaikkia muitakin merkkejä. Marraskuusta lähtien olemme toimineet myös Hobbyn valtuutettuna huolto- ja varaosapisteenä”, kertoo Kekäläinen.

Varustepuolella valikoiman laajuus on erittäin suuri ja tarjolla on niin perusmatkailuun tarvittavat tuotteet kuin nykyaikaisinta teknologiaa edustavat uutuusvarusteet. Lisääntynyt Keski-Euroopan matkailu näkyy toiveissa ja esimerkiksi kamerat, navigointilaitteet, sekä turvallisuuslaitteet ovat kasvattaneet suosiotaan. Kesälle sekä talvelle ovat omat sesonkituotteensa ja erityisesti talvimatkailun tasoon ollaan nykyään valmiita sijoittamaan”, Kekäläinen lisää.

Vauhdilla uuteen vuoteen

Ensi vuosi alkaa Hymer Centerillä todella reippaalla tahdilla, sillä yritys on mukana sekä Turun että Helsingin alan messuilla ja loppukuusta on luvassa oma kattava viikonloppunäyttely. ”Näyttely tarjoaa upean tilaisuuden tutustua uusittuun studiomyymäläämme ja tietenkin kaikki uutuusmallimme ovat koeajettavissa. Sijaintimme Kehä III:n ääressä tarjoaa kaikille asiakkaille helpon kulkuväylän ja toivotamme niin vanhat kuin potentiaaliset uudet asiakkaat Hymer-perheen jäseniksi”, päättää Kekäläinen.

Lue seuraavaksi