Uutiset

Autot

Ford investoi sähköautoihin Euroopassa

Ford ottaa tänään merkittävän askeleen Euroopan liiketoiminnan muutoksessaan. Yhtiö sitoutuu vahvasti sähköisiin henkilöautoihin sekä kasvattaa ja sähköistää huomattavasti hyötyajoneuvoliiketoimintaansa.

Vuoden 2026 puoliväliin mennessä kaikki Euroopassa myytävät uudet Fordin henkilöautomallit ovat joko ladattavia hybridejä tai täyssähköautoja ja vuoteen 2030 mennessä henkilöautomallisto on kokonaan täyssähköinen. Samoin Fordin jokainen hyötyajoneuvomalli on saatavana ladattavana hybridinä tai täyssähköautona vuoteen 2024 mennessä. Vuoteen 2030 mennessä kahden kolmasosan yhtiön myymistä hyötyajoneuvoista odotetaan olevan joko ladattavia hybridejä tai täyssähköautoja.

Ford julkaisi äskettäin vuoden 2020 viimeisen vuosineljänneksen tuloksensa, jossa raportoitiin Fordin palanneen kannattavaksi Euroopassa ja yhtiön tekevän globaalisti suuria investointeja sähköistymiseen. Ford ilmoitti investoivansa vähintään 22 miljardia dollaria sähköistymiseen vuoden 2025 loppuun mennessä, mikä lähes kaksinkertaistaa yhtiön aiemmin ilmoittaman investointimäärän.

“Olemme onnistuneet yhtiömme uudelleenjärjestelyssä ja palanneet taas kannattavaksi viime vuoden lopulla Euroopassa. Nyt kiihdytämme kohti täyssähköistä tulevaisuutta Euroopassa vaikuttavilla uusilla automalleilla ja maailmanluokan liitettävyydellä ja asiakaskokemuksella,” kertoo Stuart Rowley, President, Ford of Europe. “Uskomme vahvan suorituksemme jatkuvan tänä vuonna ja olemme suunnitelmiemme mukaisesti matkalla kohti kuuden prosentin liikevoittotavoitettamme ennen korkoja ja veroja. Toimenpiteet ovat osa yhtiön suurta globaalia operatiivisen toiminnan muutosta.”

Ford on ollut Euroopassa kahden edellisen vuoden aikana muutoksen kourissa. Yhtiön rakenteellisia kustannuksia on vähennetty noin 1,2 miljardilla eurolla, alisuorittaviin markkinoihin on kiinnitetty enemmän huomiota ja luotu tarkemmin kohdennetut mallistot kolmen liiketoimintaryhmän alle. Yhtiö on myös aloittanut kumppanuuksia, jotka auttavat koko liiketoiminnan kasvussa ja kannattavuudessa.

Vauhtia Fordin hyötyajoneuvoliiketoiminnan kasvuun

Ford oli vuonna 2020 jo kuudetta vuotta peräkkäin Euroopan johtava hyötyajoneuvomerkki. Hyötyajoneuvoliiketoiminnan kasvu on ratkaiseva Euroopan kannattavuuteen. Tulosta parantavat uudet tuotteet ja palvelut, yhteistyö laajan valtuutettujen korinrakentajien verkoston kanssa, strateginen yhteistyö Volkswagenin kanssa ja Ford Otosan yhteisyrityksen tarjoama kustannustehokkuus tuotekehityksessä ja hankinnoissa.

Hyötyajoneuvoliiketoiminnan kasvua vauhdittavat lisäksi erilaiset liitettävyyspalvelut, joiden tavoitteena on parantaa sekä asiakaskokemusta että yritysten liiketoimintaa muun muassa erilaisten verkkoyhteyksien kautta toimivien palveluiden avulla, esimerkiksi viiden auton hallintaan sopiva FordPass Pro. Palveluiden avulla yritykset voivat maksimoida tuottavuutensa ja parantaa autojensa käytettävyysaikaa.

Äskettäin uutisoitiin myös Fordin ja Googlen kumppanuudesta ja yritysten perustamasta yhteistyöryhmästä nimeltään Team Upshift. Ryhmän tavoitteena on edistää uudenlaisia dataan perustuvia ratkaisuja. Yhteistyö on ensimmäinen laatuaan autoalalla, ja yhdessä Fordin osaamisen kanssa se muodostaa perustan uudenlaisille omistajakokemuksille ja palveluille niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin.

Massiivinen investointi Fordin Kölnin tehtaalle

Ford investoi noin 1,2 miljardia euroa Kölnissä sijaitsevan autotehtaansa nykyaikaistamiseen. Kölnin tehdas on yksi Euroopan suurimmista autotehtaista ja siellä sijaitsee myös Ford of Europen pääkonttori. Investoinnin avulla Kölnin tehdas muutetaan Fordin ensimmäiseksi Euroopassa sähköautoja valmistavaksi tehtaaksi (Ford Cologne Electrification Center).

Ford vahvisti myös, että yhtiön ensimmäinen Euroopan markkinoille Euroopassa valmistettu suuren volyyminen täyssähköinen henkilöauto valmistetaan Kölnissä, ja tuotanto alkaa vuonna 2023. Myös mahdollisen toisen täyssähköautomallin valmistaminen tehtaalla on harkinnassa.

“Kölnin tehdas on ollut Saksan toimintojemme keskus jo yli 90 vuotta, joten tämä on merkittävin Fordin antama ilmoitus pitkään aikaan ja korostaa sitoutumistamme Eurooppaan ja nykyaikaiseen tulevaisuuteemme, jossa sähköautoilla on keskeinen rooli,” Rowley jatkaa.

”Päätös tehdä Kölniin sähköautoja kehittävä ja valmistava keskus on tärkeä signaali koko henkilöstölle,” sanoo Martin Hennig, Chairman of the General Works Council of Ford-Werke GmbH. ”Se antaa työntekijöillemme näkemyksen tulevaisuuteen ja rohkaisee heitä muokkaamaan sähköistä tulevaisuutta.”

“Tarjoamme poikkeuksellisen valikoiman sähköistettyjä autoja sekä asiakaslähtöisiä digitaalisia palveluita ja kokemuksia matkalla kohti täysin sähköistä tulevaisuutta. Matka alkaa tästä hetkestä, kun lanseeraamme täyssähköisen Mustang Mach-E -mallin. Yhdessä hyötyajoneuvoliiketoimintamme kanssa tämä muodostaa perustan kestävästi kannattavalle Ford-liiketoiminnalle Euroopassa.” Stuart Rowley tiivistää.

Lisätietoja Fordin sähköistymissuunnitelmasta ja Kölnin tehtaan muutoksesta julkaistaan tulevien kuukausien aikana.

Lue myös: Ford Transit ja Custom menestyivät Euro NCAP:n testissä

Lue seuraavaksi